Izraelski avioni udarili su u dve visoke zgrade u Pojasu Gaze: Srušili i simbol grada (VIDEO)

07.10.2023

18:02

0

Autor: M. Vu.

Portparol izraelske vojske kontraadmiral Deniel Hagari potvrdio je da su pripadnici Hamasa odveli Izraelce kao taoce u Pojas Gaze

Izraelski avioni udarili su u dve visoke zgrade u Pojasu Gaze: Srušili i simbol grada (VIDEO)
bukti rat između Hamasa i Izraela - Copyright AP/Hatem Moussa

Izraelski vojni avioni izveli su vazdušne napade na dve višespratnice u Pojasu Gaze, koje je koristilo vojno krilo Hamasa, saopštile su izraelske oružane snage.

 

 

„Borci su pogodili dve vojne instalacije unutar visokih zgrada koje su koristili visoki članovi terorističke organizacije Hamas za izvođenje terorističkih operacija“, navodi se u saopštenju izraelske vojske .

 

 

Izraelska vojska je 7. oktobra  stavljena u stanje pripravnosti  zbog infiltracije militanata iz pojasa Gaze u pogranična područja zemlje.

Izraelska vojska: Hamas odveo taoce u Pojas Gaze

Portparol izraelske vojske kontraadmiral Deniel Hagari potvrdio je da su pripadnici Hamasa odveli Izraelce kao taoce u Pojas Gaze i da su izraelski vojnici poginuli u sukobu s njima.

On nije rekao koliko je talaca odvedeno, ni koliko je vojnika poginulo, već da sukobi još traju u 22 mesta na jugu Izraela.

Izraelski vojnici su stigli do svih naselja na granici sa pojasom Gaze gdje su razmeštene četiri divizije, dodao je Hagari.

Odvođenje talaca, civila i vojnika, predstavlja veliku eskalaciju u sukobu, navodi AP.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike