Ženama vojnicima u Izraelu zabranjeno da služe u zatvorima nakon optužbi za seks sa palestinskim zatvorenikom

30.09.2023

14:36

0

Njeno ime i ime zatvorenika na doživotnoj kazni nije saopšteno, a sud je naložio da se i drugi detalji, uključujući lokaciju zatvora, ne otkrivaju

Ženama vojnicima u Izraelu zabranjeno da služe u zatvorima nakon optužbi za seks sa palestinskim zatvorenikom
Copyright Profimedia

Ženskim vojnicima u Izraelu biće zabranjeno da služe kao zatvorski čuvari visokog stepena bezbednosti nakon optužbi za seks sa palestinskim zatvorenikom.

Izraelski mediji navode da je žena vojnik priznala da je bila fizički intimna sa Palestincem za koga se tvrdi da je izvršio smrtonosni napad na izraelske civile.

Mediji pišu da je žena bila na vojnoj službi koja je obavezna za većinu Izraelaca - žene moraju da služe najmanje dve godine, a muškarci 32 meseca.

Njeno ime i ime zatvorenika na doživotnoj kazni nije saopšteno, a sud je naložio da se i drugi detalji, uključujući lokaciju zatvora, ne otkrivaju.

Izraelski mediji su takođe izvestili da je tokom ispitivanja žena, koja je uhapšena, tvrdila da su četiri druge žene takođe imale intimne odnose sa istim čovekom.

Palestinski zatvorenik je pre ispitivanja prebačen iz ćelije u odvojeno krilo, saopštila je izraelska zatvorska služba (IPS).

U petak su šefica IPS-a Kejti Peri i ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben-Gvir objavili da žene vojnici više neće služiti u zatvorima visoke bezbednosti u kojima se drže palestinski „teroristi“.

Prošle godine su izraelski ministri naredili istragu nakon skandala u jednom zatvoru u kom su navodno palestinski osuđenici napali i silovali žene vojnike koje su služile kao zatvorski čuvari, a tvrdilo se i da su neke od njih viši zatvorski službenici „podvodili”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike