Muž i žena uhapšeni zbog prodaje egzotičnih životinja: Agentima nudili mladunče jaguara i margaja (FOTO)

03.10.2023

18:48

0

Mogli da završe u zatvoru na pet godina

Muž i žena uhapšeni zbog prodaje egzotičnih životinja: Agentima nudili mladunče jaguara i margaja (FOTO)
Copyright US Justice Department

Muž i žena iz Teksasa uhapšeni su nakon što su pokušali da prodaju egzotične divlje mačke, uključujući mladunče jaguara, tajnim agentima.

Rafael Gutijerez-Galvan (29) i njegova supruga Dejnira Garza (28) optuženi su za kršenje Zakona o ugroženim vrstama i Zakona o javnoj bezbednosti velikih mačaka zbog pokušaja trgovine egzotičnim mačkama u avgustu i septembru.

Gutijerez-Galvan se 24. avgusta prvi put susreo sa tajnim agentom iz Odeljenja za unutrašnju bezbednost na parkingu prodavnice Academy Sports and Outdoors u Makalenu u Teksasu.

Prodao je agentu nešto što je izgledalo kao malo pegavo mače za 7.500 dolara. Stručnjaci su identifikovali mačku kao mladunče margaja, malu mačku koja potiče iz Južne i Centralne Amerike.

Margaji nisu ugroženi, ali ih Ministarstvo poljoprivrede SAD i dalje smatra „egzotičnom vrstom“.

Agenti su se ponovo našli sa Gutijerez-Galvanom u utorak, 26. septembra. Ovog puta je doneo ono što su agenti jasno prepoznali kao mladunče jaguara.

Prema rečima agenata, Gutijerez-Galvan im je rekao „ovde sam samo da prodam mačku“.

US Justice Department
Mladunče jaguara

U isto vreme, agenti koji su ispitivali kuću osumnjičenog videli su njegovu suprugu Dejniru Garzu kako nosi kovčeg pun novca pre nego što je otišla u terencu.

Garzu je zaustavio policajac nakon što je prošla kroz crveno svetlo, gde je priznala da je nosila novac.

Kada je uhapšen Gutijerez-Galvan je rekao federalnim agentima da je samozaposlen i da za život „kupuje i prodaje životinje“. Priznao je da je nosio „divlju mačku“, ali je tvrdio da je mislio da je prva životinja bila „persijska mačka“.

Garza je takođe potvrdila da je njen muž bio trgovac divljim životinjama i priznala da mu je povremeno pomagala.

Gutijerez-Galvan i Garza su u sredu, 27. septembra, optuženi u zgradi federalnog suda u Makalenu. Ako budu osuđeni, mogli bi da dobiju do pet godina zatvora i maksimalnu novčanu kaznu od 20.000 dolara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike