Muškarac pokušao da proda mladunče tigra preko društvenih mreža: Policija mu upala u stan, pa našla i aligatora! (VIDEO)

27.01.2023

15:17

0

Policajci koji su se drugačije predstavili uspeli su da spuste cenu za 5.000 dolara

Muškarac pokušao da proda mladunče tigra preko društvenih mreža: Policija mu upala u stan, pa našla i aligatora! (VIDEO)
Mladunče tigra u kavezu - Copyright Printscreen Twitter/PhoenixPolice

Muškarac iz Arizone uhapšen je nakon što je pokušao da proda mladunče tigra na društvenoj mreži za 20.000 dolara.

Karlosa Kastra Alkaraza (25) uhapsili su službenici Policijske uprave u Finiksu nakon što je na društvenim mrežama sklopio dogovor sa njima da im proda mladunče tigra.

Policiju je o pokušaju prodaje tigra obavestio drugi korisnik mreže nakon što je video objavu Kastra Alkaraza.

Narednik policije u Albukerkiju Brajan Bauer rekao je novinarima da su u početku bili skeptični da li je objava na društvenim mrežama stvarna ili ne. Zato je policija odlučila da se predstavi kao kupac i vidi da li će prodavac odgovoriti.

Prikriveni policajci su kontaktirali Alkaraza i dogovorili se s njim, uspevši da ga navednu da smanji početnu cenu za 5.000 dolara.

Nakon što je dogovor postignut, policija je izdala nalog za pretres i pronašla mladunče u sanduku za pse u Alkarazovom ormanu.

- Sa njim u kavezu bile su sandale, koje su izgleda bile njegova igračak žvakanje - rekao je Bauer.

Iza sanduka s tigrom policajci su primetili veliki akvarijumski rezervoar pun mladih kornjača i jedno mladunče aligatora. Obe vrste je takođe nezakonito posedovati bez odgovarajuće dozvole u ​​Arizoni.

Alkaraz je rekao policiji da je kupio tigra nedelju dana ranije za 8.000 dolara od drugog stanovnika Finiksa za koga je tvrdio da se nije brinuo o njemu kako treba.

- Ne znamo da li postoji veći organizovani lanac za egzotične životinje, ovo je definitivno samo vrh ledenog brega. Naši detektivi će to ispitati i utvrditi da li iza ovoga stoji veća šema - rekao je Bauer.

Alkaraz je optužen po jednoj tački za posedovanje živih divljih životinja i po jednoj tački za držanje riba i divljači.

Ranije ovog meseca policija u susednoj državi Novi Meksiko takođe je pronašla mladunče tigra u ilegalnom vlasništvu dok je istraživala izveštaje o pucnjavi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike