Banda specijalizovana za krađu i prodaju goriva: Meksička policija napravila veliku zaplenu, među svim stvarima i 25 egzotičnih životinja

07.04.2023

00:55

0

Policajci su pronašli kontejner sa 14.000 litara dizela, kao i nekoliko velikih vozila poput kamiona i autobusa, za koje navode da su možda ukradeni

Banda specijalizovana za krađu i prodaju goriva: Meksička policija napravila veliku zaplenu, među svim stvarima i 25 egzotičnih životinja
Meksička policija - Copyright Profimedia

Meksička policija zaplenila je 25 egzotičnih životinja tokom racije sprovedene na imanju u blizini meksičke prestonice, uključujući lavove, pume i bengalskog tigra.

Oni su bili obavešteni o sumnjivim aktivnostima na ranču, zapadno od Meksiko Sitija, gde su pored egzotičnih životinja, pronašli i pumpe za koje se smatra da se koriste za krađu benzina iz naftovoda, preneo je BBC.

Kriminalne bande u Meksiku često drže egzotične životinje kao kućne ljubimce, a nekoliko velikih mačaka je zaplenjeno poslednjih godina.

Veruje se da je lokaciju na kojoj su životinje pronađene koristila banda specijalizovana za krađu i prodaju goriva.

Policajci su pronašli kontejner sa 14.000 litara dizela, kao i nekoliko velikih vozila poput kamiona i autobusa, za koje navode da su možda ukradeni.

Na imanju je bilo ukupno 47 životinja, od kojih su neke držane u kavezima.

Policija je zaplenila i sedam prepariranih životinja.

Trgovina životinjama je unosan posao u Meksiku, a kriminalne bande sve češće kupuju i prodaju egzotične vrste radi zarade.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike