Godinama je pokušavala da zatrudni, porađala se 25 sati, izgubila 1,7 litara krvi, a onda je stigao šok: "Noćna mora svake majke..."

27.09.2023

07:23

0

Autor: M. Vu.

Tejlor se 2022. godine udala za Džesija, borili su se s dve runde IVF-a pre nego je uspela da zatrudni

Godinama je pokušavala da zatrudni, porađala se 25 sati, izgubila 1,7 litara krvi, a onda je stigao šok: "Noćna mora svake majke..."
Tejlor Džonston (29) sa mužem - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk

Tejlor Džonston (29) preminula je samo četiri meseca nakon što je rodila bebu Bili Mej dobijenu vantelesnom oplodnjom. Mlada majka iz Australije 10 dana nakon porođaja saznala je da ima rak grlića materice, a kasnije je utvrđeno da ima i terminalni rak koštane srži, prenosi "Dejli mejl".

- Naša voljena Tejlor dobila je anđeoska krila i sad pazi na nas. Još jedna predivna duša prerano oteta. Počivaj u miru, tvoj večni osmeh, zarazna energija i ljubazan duh nastaviće da žive - stoji na GoFundMe stranici uz informaciju da je preminula 18. septembra.

Foto: Printskrin/Fejsbuk
 

Tejlor se 2022. godine udala za Džesija, borili su se s dve runde IVF-a pre nego je uspela da zatrudni. Netbol klub Raj, za koji je Tejlor igrala, takođe je objavio saopštenje o tragičnoj smrti.

 

 

- Slomljeni smo vešću o smrti jedne od naših omiljenih igračica nakon kratke ali hrabre borbe s rakom. Voleli su je svi koji su s njom delili plesni podijum ili teren - napisali su.

Sa suprugom je dugo pokušavala da ostane u drugom stanju, i na kraju su se okrenuli IVF tretmanu koji je imao pozitivan ishod. Dana 19. maja, nakon maratonskih 25 sati trudova, konačno je rodila svoju čudesnu Bili Mej. Porođaj se završio hitnim carskim rezom i gubitkom 1,7 litara krvi tokom kojeg su babice otkrile polip na vratu materice.

Radost para zbog rođenja deteta bila je kratkog veka jer su 10 dana kasnije stigli rezultati testiranja koji su otkrili da je izraslina zapravo rak grlića materice. Dijagnoza se samo pogoršala nakon niza MRI testova i PET skeniranja koji su pokazali da se bolest proširila i na koštanu srž.

 

 

- Njihov svet je stao. Bili su slomljeni, slomljenog srca i ukočeni, nisu mogli da dišu - napisala je Tejlorina sestra Lani Dorning na GoFundMe stranici.

Njen suprug nije se mogao da se vrati na posao stolara jer se brinuo o novorođenčetu dok mu je supruga bila na lečenju.

- Nije mogla da ima bebu uz sebe preko noći dok je prolazila kroz hemioterapiju. Najgora noćna mora svake majke, samo da ju je mogla držati tokom noći, mirisati i osetiti je - napisala je sestra.

Zbog ozbiljnosti slučaja, Džonstonova je odmah upućena na hitnu hemoterapiju, te nisu rađeni testovi za utvrđivanje odakle je rak krenuo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike