Potresna fotografija trudnice (35) iz porodilišta: Podelila je sreću pred porođaj, pa umrla, ostavila petoro dece iza sebe

10.09.2023

13:33

0

Autor: I.K.

Mlada majka preminula je od komplikacija izazvanih izlivanjem amnionske tečnosti u njen krvotok

Potresna fotografija trudnice (35) iz porodilišta: Podelila je sreću pred porođaj, pa umrla, ostavila petoro dece iza sebe
Copyright gofundme/Julie Roach

Keli Tajler (35) podelila je svoju sreću kada je došla u porodilište i na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj blista i smeje se očekujući da na svet donese svoje peto dete, a sve samo nekoliko sati pre nego što će preminuti.

-Useljavamo se, napisala je na Fejsbuku uz fotografiju na kojoj se smeje u crnoj haljinici okružena svojim ličnim stvarima. 

Nije mogla ni da sanja da će to biti i njena poslednja fotografija. Keli je, naime, preminula tokom porođaja od teškog poremećaja, a njeno petoro dece uključujući i tek rođenu bebu ostali su bez majke.

Mlada majka preminula je od komplikacija izazvanih izlivanjem amnionske tečnosti u njen krvotok, koja se neretko okonča tragično, uprkos naporima lekara da spasu nesrećnu ženu.

Njena majka, Džuli Roš objavila je post na stranici "gofundme", koja služi za prikupljanje pomoći, te zamolila za pomoć za decu koja sada odrastaju bez majke, kako bi imali za sve neophodne potrpštine, od pelena i mleka za novorođenu bebu, do opreme za školu i hrane.

- Bol je neopisiv, nemam reči, napisala je Kelina majka. 

Džuli je rekla da su se lekari naporno borili dva sata da vrate Keli u život, ali je gubila više krvi nego što je mogla da primi.

-Vraćala se na trenutak, pa ponovo padala u nesvest, navela je Džuli.

 

 

Embolija plodove vode nastaje kada amnionska tečnost, koja sadrži tkivo fetusa, uđe u krvotok majke i izazove snažnu reakciju, koja može da ošteti pluća i srce i uzrokuje preterano krvarenje. Dešava se jako retko, a u gotovo 50 odsto slučajeva se završi kobno po majku. Ovo je jedan od vodećih uzroka smrti porodilja u SAD.

Iza Keli su ostala deca uzrasta 16, 12, 11 i 9 godina, kao njihova i tek rođena sestrica koja ima nekoliko dana. Tek rođena devojčica biće još na posmatranju, jer ova komplikacija može da ostavi posledice i na bebu, ali za sada je dobro, kažu lekari. 

-Bila je divna osoba, puna ljubavi. Nastavićemo na isti način da brinemo o njenoj deci kao što je to ona činila, poručila je njena majka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike