Medvedev upozorio na zaoštravanje situacije: Rusiji ostavljaju sve manje izbora, spremni smo za direktan konflikt sa NATO-om

26.09.2023

15:23

0

Medvedev upozorio na zaoštravanje situacije: Rusiji ostavljaju sve manje izbora, spremni smo za direktan konflikt sa NATO-om
Copyright Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP, File

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, istakao je da, prema njegovom mišljenju, Rusiji ostaje sve manje opcija osim direktnog sukoba sa Severnoatlantskom alijansom (NATO).

- Čini se da Rusiji ostavljaju sve manje izbora, izuzev direktnog konflikta sa Severnoatlantskom alijansom na terenu, koja se pretvorila u otvoreno fašistički blok nalik hitlerovskoj osovini, mada većih razmera. Mi smo spremni, iako će rezultat biti postignut uz daleko veće gubitke po čovečanstvo nego 1945. godine napisao je on na Telegram kanalu.

Nekadašnji predsednik Rusije se takođe osvrnuo na nedavni skandal oko posete ukrajinskog veterana SS divizije, Jaroslava Hunke, kanadskom parlamentu. Hunka je predstavljen kao borac za nezavisnost Ukrajine od Rusa tokom Drugog svetskog rata, ali je kasnije otkriveno da je bio pripadnik SS trupa "Galicija", poznatih po zverstvima nad različitim grupama ljudi.

Kanadski premijer Džastin Trudo tvrdi da ni on ni delegacija ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog nisu bili upoznati sa pozivom Hunke u parlament i planovima da mu se oda počast. Trudo smatra da se radi o ruskoj propagandi, dok je ovo pitanje izazvalo dodatne napetosti u odnosima između Kanade i Rusije.

Takođe, kao jedan od znakova zaoštravanja situacije naveo je i to što je Džon Kirbi iz Saveta za nacionalnu bezbednost pri Beloj kući potvrdio je da su stigli prvi američki tenkovi "abrams" u Ukrajinu, kao i da su planirane nove isporuke ovih vozila u narednim nedeljama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike