Herš: Ukrajinska kontraofanziva neće doneti ništa dobro Kijevu i NATO-u, a ni Bajdenu

12.06.2023

14:53

0

Autor: N.P.

Ukrajina je još krajem 2022. godine najavljivala kontraofanzivu

Herš: Ukrajinska kontraofanziva neće doneti ništa dobro Kijevu i NATO-u, a ni Bajdenu
Novinar Simor Herš - Copyright Profimedia

Ukrajinska kontraofanziva protiv Rusije će doneti negativne posledice po Kijev, NATO i administraciju američkog predsednika Džoa Bajdena, smatra poznati novinar Simor Herš.

- Ova kontraofanziva neće biti dobra po Ukrajinu, neće biti dobra za NATO, a pogotovo neće biti dobra za Bajdenovu administraciju - poručio je dobitnik Pulicerove nagrade u jednom intervjuu.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se NATO uključi u rat u Ukrajini, novinar je odgovorio da je "blok već u tome".

- U smislu obuke i savetovanja, postoji toliko grupa u ukrajinskoj vojsci... Kao da imate 15 različitih plesnih timova koji vežbaju zajedno ili odvojeno i to duže vreme. A ako ih stavite pred jedan veliki auditorijum i kažete: 'Imate sat vremena, jedan dan ili tri dana da se organizujete', to će biti nemoguće. A upravo se to sada dešava u ukrajinskoj vojsci, koliko ja znam - dodao je Herš.

Ukrajina je još krajem 2022. godine najavljivala kontraofanzivu, pa ju je odložila za proleće žaleći se na loše vremenske uslove i nedostatak oružja. Potom je sve ponovo odloženo za leto.

Ukrajinska vojska je 4. juna pokrenula ofanzivu u pet sektora u pravcu Donjecka, ali je prema saopštenjima ruskih snaga omanula u svojim naporima.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike