Pelosi htela da pohvali Kamalu Haris, pa je osramotila: Potpredsednica ne radi mnogo

15.09.2023

17:11

0

Kongresmenka je priznala da je Harisova obavljala dužnosti, iako ograničene, predstavljajući SAD na svetskoj sceni i da je ona „izvor snage“ u administraciji

Pelosi htela da pohvali Kamalu Haris, pa je osramotila: Potpredsednica ne radi mnogo
Copyright AP Photo/Carolyn Kaster

Bivša predsednica Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi izjavila je da potpredsednica Kamala Haris ne radi mnogo. Ovo je rekla kada su je pitali da li bi aktuelna potpredsednica bila najbolji izbor za Džoa Bajdena na američkim predsedničkim izborima 2024.

Kongresmenka je tada rekla istakla političku oštroumnost i sposobnosti ubeđivanja Harisove.

- Ali mislite li da je ona najbolji saigrač? - upitao je Kuper.

Pelosi je odgovorila da je jedino važno da Džo Bajden veruje da ona jeste, napominjući da je Harisova bila „dosledna predsednikovim vrednostima“.

- Ona je potpredsednica Sjedinjenih Država. A ljudi mi kažu „Pa zašto ona ne radi ovo ili ono?“ Ja kažem „Zato što je ona potpredsednica.“ To je opis posla. Ne radite toliko - rekla je Pelosi.

Međutim, kongresmenka je takođe priznala da je Harisova obavljala dužnosti, iako ograničene, predstavljajući SAD na svetskoj sceni i da je ona „izvor snage“ u administraciji.

AP Photo/Czarek Sokolowski
 

Ove izjave usledile su nakon što su spekulacije o učinku potpredsednice i mogućoj smeni bile česte otkako je preuzela dužnost u Bajdenovoj administraciji. Prema podacima anketa, njen rejting se kretao oko 40 odsto u oktobru 2021. godine, dok je nezadovoljstvo stalno rastao i iznosio je 59 odsto u najnovijem istraživanju YouGov-a objavljenom ranije ovog meseca.

Izveštaj Rojtersa iz marta takođe sugeriše da je i sam Bajden bio frustriran Harisovom, uprkos tome što ju je javno hvalio. Prema anonimnim bivšim zvaničnicima Bele kuće koje citira agencija, Harisova često ne želi da preuzme određene zadatke zbog „straha da ne zabrlja“..

U međuvremenu, nekoliko holivudskih glumaca i političkih donatora takođe je navodno pozvalo Bajdena da odustane od Harisove kao svog potpredsednika i odabere novog potpredsednika na izborima 2024, prema izveštaju CNN-a u martu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike