Oluja "Danijel" potopila i Libiju: Situacija je katastrofalna - poginulo najmanje 150 ljudi, uveden policijski čas (VIDEO)

11.09.2023

15:50

0

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju, zatvorile škole i prodavnice

Oluja "Danijel" potopila i Libiju: Situacija je katastrofalna - poginulo najmanje 150 ljudi, uveden policijski čas (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/AP

Broj poginulih u snažnoj olluji i poplavama istoku Libije porastao je na najmanje 150, a broj žrtava bi mogao da dostigne 250, izjavio je danas čelnik Crvenog polumeseca u Bengaziju Kais Fakeri.

Fakeri je za Rojters istakao da je situacija katastrofalna. Snažna oluja koja je pogodila istočnu Libiju donela je obilne padavine koje su izazvale poplave, a oštećene su i kuće i putevi.

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju, zatvorile škole i prodavnice i uvele policijski čas od nedelje.

Oluja "Danijel" pogodila je libijske gradove Bengazi, Sus, Al Bajdu, Al-Mardž i Derna. Četiri glavne naftne luke u Libiji zatvorene su od subote uveče na tri dana, rekla su Rojtersu dva naftna inženjera.

Premijer privremene vlade u Tripoliju Abdul-Hamid Dbeiba rekao je u nedelju da je naložio državnim agencijama da preduzmu mere za sanaciju štete i pružanje pomoći pogođenima u poplavama u istočnim gradovima.

Misija Ujedinjenih nacija u Libiji saopštila je da prati situaciju i da je spremna da pruži hitnu pomoć stanovništvu pogođenom poplavama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike