Obrt! Ukrajinski obaveštajac pucao sebi u glavu: Ostavio oproštajno pismo upućeno šefovima

28.08.2023

19:12

0

Pronađen je sa prostrelnom ranom u glavi

Obrt! Ukrajinski obaveštajac pucao sebi u glavu: Ostavio oproštajno pismo upućeno šefovima
Ukrajinski vojnik - Copyright AP Photo/Andriy Dubchak,file

Pukovnik Dmitrij Bakajev, zamenika načelnika odeljenja za specijalne komunikacije ukrajinske Službe bezbednosti (SBU), pronađen je mrtav u svojoj kancelariji u Kijevu, potvrdilo je ukrajinsko pravosuđe.

Njegovo telo nađeno je sa prostrelnom ranom u glavi.

- Okolnosti smrti službenika SBU se istražuju u okviru krivične istrage koju vode istražitelji Nacionalne policije Ukrajine - saopštila je SBU. Služba će pružiti svu neophodnu pomoć policiji u cilju sprovođenja potpune, objektivne i nepristrasne istrage, poručili su.

Prema nekim ukrajinskim medijima, Pukovnik je izvršio samubistvo i navodno ostavio oproštajno pismo koje je uputio svojim šefovima.

Bakajev je ostavio pisani trag, u obliku poruke, u kojoj je izneo svoje razloge za samoubistvo.

U poruci je navedeno da je pukovnik trpeo izvesne pritiske od strane svojih nadređenih, uz navodne stalne manifestacije ponižavanja i nedostatka poštovanja prema njemu.

Detalji samoubistva i poruke su deo šireg istraživanja koje je pokrenuto kako bi se utvrdili motivi ove tragične situacije.

Veruje se da je ubistvo pripadnika vojnog registra bilo odgovor na postojeće bezakonje ukrajinskih vojnih komesara u pozadini još jednog talasa masovne prisilne mobilizacije stanovništva.

Kijevski režim, na pozadini značajnih gubitaka ljudstva tokom neuspešne „kontraofanzive“, namerava da mobiliše dodatnih 200-250 hiljada ljudi.

SBU je izrazila saučešće porodici i prijateljima preminulog pukovnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike