Pandemija koronavirusa zauvek promenila Njujork: Nova pravila za restorane nastavljaju da važe i u 2023. godini!

26.08.2023

12:10

0

Ništa više nije isto kao pre.

Pandemija koronavirusa zauvek promenila Njujork: Nova pravila za restorane nastavljaju da važe i u 2023. godini!
Menhetn, Njujork - Copyright Pixabay

Zbog ograničenja oko okupljanja u zatvorenim prostorima tokom pandemije koronavirusa, Njujork je dozvolio restoranima da otvore bašte, pružajući spasonosnu mogućnost za održavanje poslovanja tokom teških vremena.

Nakon završetka pandemije, postavilo se pitanje sudbine ovih novouspostavljenih prostora u gradu gde se dozvole za iste dobijaju veoma teško.

Pixabay
 

U avgustu 2023., Njujork je doneo odluku da će ova privremena praksa postati trajni deo gradske atmosfere. Restoranima će biti omogućeno da postavljaju bašte i druge slične strukture duž "sporednih gradskih ulica" od aprila do novembra svake godine. U periodu od novembra do aprila, sve strukture moraju biti uklonjene kako bi se oslobodio prostor.

Nova regulativa takođe je proširila mogućnost postavljanja bašti na trotoarima, na više lokacija širom grada nego pre. Ove trotoar bašte će moći da opstanu tokom cele godine. Ugostiteljska industrija je pozdravila ovaj korak, izražavajući zadovoljstvo ovom promenom.

Međutim, postoji i određena doza nezadovoljstva među Njujorčanima u vezi sa novim pravilima. Neki sugrađani smatraju da bašte više nisu neophodne, da zauzimaju previše prostora, prouzrokuju buku i doprinose saobraćajnim gužvama. Takođe, ima i onih koji primećuju da su neki od ovih objekata već oronuli ili napušteni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike