Oglasio se Putin: "Svi ruski vojnici se bore dostojanstveno i uspešno" (VIDEO)

23.08.2023

22:17

0

On je rekao da će na legendarnoj kurskoj zemlji biti uručene državne nagrade učesnicima specijalne operacije u Ukrajini koji su dostojni slave heroja Kurske bitke

Oglasio se Putin: "Svi ruski vojnici se bore dostojanstveno i uspešno" (VIDEO)
Vladimir Putin - Copyright Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

U Kursku se obeležava 80. godišnjica pobede Crvene armije u Kurskoj bici u Drugom svetskom ratu, a svečanosti prisustvuje predsednik Rusije Vladimir Putin.

Predsednik Rusije je rekao da se značaj pobede Crvene armije ne može preceniti jer je ona označila završetak dramatičnog preokreta u Drugom svetskom ratu.

- Ovom bitkom je uništena, pretvorena u prah udarna snaga nacista, označila prekretnicu čitavog Drugog svetskog rata - istakao je on.

 

 

On je rekao da će na legendarnoj kurskoj zemlji biti uručene državne nagrade učesnicima specijalne operacije u Ukrajini koji su dostojni slave heroja Kurske bitke, onih koji su se borili protiv nacista u leto 1943. godine.

- Svi ruski vojnici se bore dostojanstveno i uspešno. Hvala vam za službu, ponosim se vama- poručio je Putin ruskim vojnicima.

Putin je dodelio medalje Heroja Rusije i druga priznanja vojnicima 127. motorizovane divizije Pete kombinovane armije koji su se istakli tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

- Zlatne zvezde Heroja Rusije dobili su poručnik Aleksandar Levakov i desetari Filip Jevsejev i Aleksej Neustrojev. Ova složna tenkovska posada ušla je u borbu sa nadmoćnijim snagama protivnika i ostvarila naizgled nemoguće, ostvarila je podvig. Ne samo da su dobili bitku, nego su i spasili svoje drugove čiji je tenk pogođen - rekao je Putin na koncertu u čast 80. godišnjice pobede u Kurskoj bici.

Zvanje Heroja Rusije dodelio je poručniku Rasimu Baksikovu, a medalju „Za hrabrost“ desetaru Ilji Gavrilovu.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike