Formirana specijalna komisija za istraživanje pada aviona u Tverskoj oblasti: Počelo prikuplјanje činjeničnih materijala

23.08.2023

21:05

0

Ruski mediji opširno izveštavaju o ovoj nesreći u kojoj je poginulo 10 osoba, među kojima su bila i tri pilota

Formirana specijalna komisija za istraživanje pada aviona u Tverskoj oblasti: Počelo prikuplјanje činjeničnih materijala
Copyright Printscreen/Twitter

Specijalna komisija Federalne agencije za vazdušni saobraćaj istraživaće pad poslovnog aviona Embraer u ruskoj Tverskoj oblasti, na čijem spisku putnika je bio i šef paravojne formacije Vagner, Jevgenij Prigožin.

Ime Prigožina nalazilo se na listi putnika aviona koji se danas srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, kada je poginulo svih 10 ljudi u letelici, saopštila je ranije Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Ruski mediji opširno izveštavaju o ovoj nesreći u kojoj je poginulo 10 osoba, među kojima su bila i tri pilota.

- Pokrenuta je istraga o padu aviona Embraer, do koga je došlo večeras u Tverskoj oblasti. Prema spisku putnika, među stradalima je i Jevgenij Prigožin - navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Profimedia
 

Letelica je pala u blizini mesta Kuženkino. Kako navodi Interfaks, specijalna komisija Federalne agencije za vazdušni saobraćaj istraživaće pad poslovnog aviona Embraer u Tverskoj oblasti.

- Posebno formirana komisija Federalne agencije za vazdušni saobraćaj počela je da istražuje okolnosti i uzroke nesreće sa avionom Embraer-135 (EBM-135BJ) koja se dogodila 23. avgusta u Tverskoj oblasti“, prenosi Telegram kanal agencije.

Komisija Federalne agencije za vazdušni saobraćaj počinje inicijalne akcije na licu mesta, a počela je i prikuplјanje činjeničnih materijala o obučenosti posade, tehničkom stanju aviona, meteorološkoj situaciji na ruti leta, radu dispečerskih službi.

- U ovoj fazi istrage, stručnjaci će takođe morati da potraže ugrađena sredstva objektivne kontrole za njihovo naknadno dekodiranje i analizu zapisa crne kutije - navodi se u izveštaju.

Profimedia
 

Prema preliminarnim podacima agencije, u avionu koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg bilo je sedam putnika i tri člana posade. Avion je pripadao DOO "MNT-Aero", specijalizovanom za poslovni transport.

Kako prenosi Sputnjik, gubernator Tverske oblasti Igor Rudenja lično se uključio i preuzeo kontrolu nad situacijom.

Kako su precizirale vlasti regiona, na licu mesta su pripadnici bezbednosnih organa i Ministarstva za vanredne situacije. Oni istražuju detalje incidenta i utvrđuju broj poginulih.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike