Završen prvi dan samita BRIKS-a: Okončan razgovorom lidera iza zatvorenih vrata

22.08.2023

23:00

0

Južnoafrički predsednik Siril Ramafosa, koji predsedava samitu, rekao je na putu do sastanka da će se razmatrati mogućnost prijema novih članica u BRIKS

Završen prvi dan samita BRIKS-a: Okončan razgovorom lidera iza zatvorenih vrata
Ilustracija - Copyright Profimedia

Lideri članica BRIKS-a završili su prvi dan samita u Johanesburgu sastankom iza zatvorenih vrata na kojem su razgovarali o važnim globalnim pitanjima i proširenju organizacije, objavio je TASS pozivajući se na neimenovani diplomatski izvor.

- Sastanak, koji je održan u hotelskom kompleksu Summer Place iza zatvorenih vrata, nije imao unapred dogovoren dnevni red - rekao je izvor ruske agencije.

Dodao je da je svaki učesnik mogao da pokrene bilo koje pitanje za koje je smatrao da ga treba pokrenuti tokom razgovora.

Južnoafrički predsednik Siril Ramafosa, koji predsedava samitu, rekao je na putu do sastanka da će se razmatrati mogućnost prijema novih članica u BRIKS.

Diskusije na samitu sugerišu da lideri zemalja članica BRIKS-a naginju ka otvaranju mogućnosti za članstvo za tri do pet zemalja, navodi TASS.

Zvanične prijave za pridruživanje BRIKS-u do danas su podnele 22 zemlje. Proširenje organizacije je na dnevnom redu plenarne sednice samita koja je zakazana za sutra ujutru.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike