Neverovatno - dečak preživeo pad sa 30 metara! "Ničega se ne sećam, znam da sam se probudio u kolima hitne pomoći" (VIDEO)

14.08.2023

07:28

0

Dečak je sa teškim povredama prebačen u bolnicu, ali je kasnije otpušten

Neverovatno - dečak preživeo pad sa 30 metara! "Ničega se ne sećam, znam da sam se probudio u kolima hitne pomoći" (VIDEO)
Copyright Pixabay

Trinaestogodišnji dečak Vajat Kaufman preživeo je pad sa skoro 30 metara visine u Velikom kanjonu u američkoj saveznoj državi Arizona.

Spasilačkim ekipama je trebalo dva sata da ga izvuku nakon što je pao sa uzvišenja na području Severni Rim, koje je popularno među turistima.

Dečak je sa teškim povredama prebačen u bolnicu, ali je kasnije otpušten, navodi BBC.

On je za lokalnu televizijsku stanicu rekao da je pao dok se pomerao sa puta kako bi ljudi mogli da fotografišu, dodajući da je čučao i jednom rukom se držao za kamen kada je izgubio ravnotežu i počeo da pada.

 

 

- Ne sećam se ničega nakon pada. Sećam se samo da sam se probudio i video da sam u zadnjem delu kola hitne pomoći i helikoptera - rekao je Vajat.

On ima devet polomljenih pršljenova, slezina mu je napukla, šaka slomljena, a plućno krilo kolabirano.

U spasavanju je učestvovalo nekoliko desetina radnika hitne pomoći. Vajata je na sigurno izvukao tim iz Nacionalnog parka Veliki kanjon, koji se spustio niz liticu nakon što je zaključeno da spasavanje helikopterom neće biti moguće zbog terena.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike