Velški ministar: Hilari Klinton je htela da mi ugovori sastanak naslepo i to sa jednim svetskim liderom

09.08.2023

18:26

0

Majls je prvi ministar u vladi Velsa koji se otvoreno izjasnio kao gej

Velški ministar: Hilari Klinton je htela da mi ugovori sastanak naslepo i to sa jednim svetskim liderom
Copyright Profimedia

Ministar u vladi Velsa Džeremi Majls izjavio je da je bivša američka državna sekretarka i kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton, ponudila da mu posreduje u organizovanju sastanka naslepo sa gej osobom iz svog kruga prijatelja.

Majls je rekao da je na događaju organizovanom na Univerzitetu Svonsi sedeo pored Hilari Klinton i tom prilikom joj se zahvalio što je spomenula LGBT prava u govoru koji je održala, a potom joj je rekao da je on prvi ministar u vladi Velsa koji se otvoreno izjasnio kao gej.

AP Photo/Charlie Neibergall, File
Hilari Klinton

- Pitala me je da li imam partnera, a ja sam joj rekao da nemam. Onda je ona vrlo ljubazno ponudila da me upozna sa nekim od svojih prijatelja uključujući i jednog svetskog lidera čije ime neću spominjati. Nisam prihvatio jer sam mislio da bi to bio suvišan korak - rekao je Majls.

Majls se pridružio Laburističkoj partiji sa 16 godina, pre nego što je upisao pravni fakultet na Novom koledžu u Oksfordu.

Majls je odbio da odgovori da li bi njegov sledeći potez u političkoj karijeri mogao da bude kandidatura za premijera kada Mark Drejkford bude podneo ostavku pre sledećih parlamentarnih izbora u maju 2026.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike