Pokušaj pranja ruku? Istraga o kokainu u Beloj kući naglo je prekinuta, a sada se tvrdi da nije pripadao Hanteru

09.08.2023

11:55

0

Portparol Tajne službe Entoni Guljelmi rekao je za "Njujork post" da su medijski navodi o kesi sa kokainom "lažni"

Pokušaj pranja ruku? Istraga o kokainu u Beloj kući naglo je prekinuta, a sada se tvrdi da nije pripadao Hanteru
Copyright Profimedia

Kokain koji je pre nekoliko nedelja pronađena u Zapadnom krilu Bele kuće, prema pisanju američkih medija, zasnovanom na izjavama neimenovih izvora, navodno je pripadao nekome iz okruženja porodice Bajden, o čemu je predsednik SAD Džozef Bajden obavešten.

Magazin ''Vojnik sudbine'' (Soldier of Fortune) prenosi da su nadležni otkrili ko je vlasnik, uprkos tome što je objavljeno da je, ''zbog nedostatka fizičkih dokaza'', istraga o kesi kokaina zatvorena, iako nije identifikovana osoba koja ju je nosila, navode neimenovani izvori navodno iz službi bezbednosti.

- Ako želite ime, pitajte Džoa Bajdena. On zna o kome je reč - rekao je navodno jedan od izvora, dok je drugi dodao da je reč "o nekome u 'orbiti' porodice Bajden, a da to nije Hanter", aludirajući na predsednikovog sina, koji ima istoriju konzumiranja droga.

Portparol Tajne službe Entoni Guljelmi rekao je za "Njujork post" da su navodi o kesi sa kokainom "lažni".

- Naša istraga nije mogla da dovede do osumnjičenog i nije bilo vidljivih otisaka prstiju ili DNK koji bi mogli da se izvuku iz kesice - rekao je on.

Profimedia
Hanter Bajden

Istraga o kesi sa kokainom pronađenim u blizini ulaza u prizemlje Zapadnog krila, kroz koje posetioci Bele kuće prolaze sa osobljem na putu do drugih prostorija, zvanično je okončana prošlog meseca i objavljeno je da osumnjičeni nije otkriven.

Istražitelji, takođe, nisu mogli da identifikuju konkretan trenutak ili dan kada je kesica ostavljena u kabini Zapadnog krila.

Brzina istrage i njeni rezultati izazvali su, kako navodi Njujork Post, čuđenje i negodovanje kod mnogih javnih zvaničnika, uključujući i bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

- Pitam se odakle je došao taj kokain, šta se desilo? To je bila najbrža istraga koju sam ikada video - rekao je Tramp na mitingu u Nju Hempširu ove sedmice.

Kokain je droga sa liste II Zakona o kontrolisanim supstancama i njegovo posedovanje, upotreba i distribucija su nezakoniti prema federalnom zakonu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike