Sin poznatog španskog glumca ubio ljubavnika na Tajlandu i raskomadao ga (VIDEO)

08.08.2023

13:21

0

Sančo je optužen za ubistvo sa predumišljajem za koje je moguća smrtna kazna

Sin poznatog španskog glumca ubio ljubavnika na Tajlandu i raskomadao ga (VIDEO)
Brončalo je ubio ljubavnika tokom odmora na Tajlandu - Copyright Profimedia

Danijel Sančo Brončalo, sin poznatih španskih glumaca, uhapšen je na Tajlandu zbog sumnje da je ubio i raskomadao svog ljubavnika, inače kolumbijskog hirurga.

Komandant policije provincije Surat, Tani Saranju Čamnanrat, rekao je da je motiv ubistva verovatno lični odnos između osumnjičenog i žrtve.

Sančo je optužen za ubistvo sa predumišljajem za koje je moguća smrtna kazna, kao i za prikrivanje tela.

Detalji ubistva Edvina Arijete Arteage (44) isplivali su krajem prošle sedmice kada su tajlandski mediji objavili da su plastične kese u kojima su bili delovi tela pronađene na deponiji na ostrvu Koh Phagnan.

Policija je saopštila da je Sančo došao da prijavi nestanak Arijete. Priveden je nakon što su pronađeni delovi tela.

On je kasnije priznao da je ubio i raskomadao Arijetu, a zatim bacio delove tela na deponiju i u more, iako je negirao da je to uradio s predumišljajem.

Tajlandski mediji su objavili da je policija rekla da je Sančo, koji je došao na Tajland na odmor, rekao vlastima da je sa žrtvom bio u romantičnoj vezi i da je pokušao da raskine, što je žrtva odbila.

Šef regionalne policije rekao je javnom emiteru PBS da je Sančo viđen kako kupuje nož, kese za smeće i sredstva za čišćenje pre Arijetine smrti.

Mediji navode da je Sančo sin Rodolfa Sanča i Silvije Brončalo, poznatih španskih glumaca.
Španska ambasada u Bangkoku saopštila je da je upoznata sa zločinom u koji je umešan jedan Španac, ali je odbila da da dalje informacije zbog zakona o zaštiti podataka.

Ministarstvo spoljnih poslova Kolumbije objavilo je na svojoj veb stranici u nedelju da zahvaljuje tajlandskoj policiji na istrazi i da pruža pomoć porodici žrtve.

Profimedia
Danijelov otac, Rodolfo Sančo Agire, poznati je glumac u Španiji

Sve unapred isplanirao?

Par je krajem jula otputovao na poznatu turističku destinaciju, a posle nekoliko dana Danijel je prijavio da je Edvin nestao nakon žurke na kojoj su zajedno bili. 

Španski mediji navode da je hirurg rezervisao hotel na Tajlandu od 31. jula do 3. avgusta. Međutim, Danijel je na ostrvo stigao nekoliko dana ranije, ali još nije poznato tačno kad.

Otkriveno je i da je Arteaga taj koji je platio sve troškove puta, ali je Danijel imao još jednu hotelsku rezervaciju za 1. i 2. avgust, potvrdila je policija lokalnim medijima.

Profimedia
Danijel Sančo Brončalo je negirao da je sa Kolumbijcem bio u vezi

Iako je negirao da je ubistvo počinio sa predumišljajem, iste večeri kada su večerali, Danijel je snimljen kako kupuje noževe, gumene rukavice i sredstva za čišćenje.

Danijel je policiji rekao da je odbio da spava sa Arteagom i da ga je odgurnuo, te da je ovaj pao i udario glavom o ivicu kade. Tada je, kako je rekao, pokušao da se otarasi tela tako što ga je raskomadao i delove bacio na više lokacija na ostrvu i u moru.

Kako bi to mogao da izvede, poneo je kofer i iznajmio kajaka. Odveslao je na pučinu gde se otarasio delova tela, a potom se vratio u sobu.

Hotel je napustio u četvrtak, 3. avgusta, u 9 časova.

Priznanje u policiji

Kada je policija upala u sobu koju je prethodno rezervisao na svoje ime, inspektori su otkrili da su frižider, toalet i lavabo bili kompletno čisti. Ipak, uspeli su iz slivnika da izvuku jednu dlaku i parče tkiva.

U međuvremenu, Danijel je popustio i u pritvoru je, u prisustvu advokata, priznao zločin.

- Kriv sam, ali on je mene držao kao taoca - rekao je Danijel, koji je prethodno tvrdio da nema veze sa ubistvom Arteage.

Negirao je da je sa ubijenim bio u ljubavnoj vezi, kao što porodica Arteage tvrdi.

- On je bio opsednut mnome. Prevario me je, naterao me je da verujem da želi da sarađujemo zajedno. Uložio je novac u kompaniju čiji sam suvlasnik. To su sve bile laži. On je samo hteo da bude sa mnom. Hteo je da mu budem dečko. Svaki put kad bih pokušao da pobegnem od njega pretio mi je - tvrdio je Danijel.

Danijel je inače poznati kuvar na Jutjubu, a radi u jednoj firmi za ketering u Madridu.

 

BONUS VIDEO


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike