Tramp se izjasnio da nije kriv pred sudom u Vašingtonu: Učinimo Ameriku opet velikom

03.08.2023

23:08

0

On je do sada negirao sve optužbe, a pre polaska je na svojoj društvenoj mreži "Truth" ponovo napisao da je slučaj politički motivisan

Tramp se izjasnio da nije kriv pred sudom u Vašingtonu: Učinimo Ameriku opet velikom
Copyright Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjasnio se danas da nije kriv po optužnici koja ga tereti za pokušaje poništavanja rezultata predsedničkih izbora u SAD, održanih 2020. godine, prenosi Si-En-Bi-Si.

Tramp je, nakon što je napustio svoj klub u Bedminsteru u Nju Džersiju, privatnim avionom uputio u Vašington, gde je sleteo na aerodrom Ronald Regan, odakle je stigao danas u federalni sud.

On je do sada negirao sve optužbe, a pre polaska je na svojoj društvenoj mreži "Truth" ponovo napisao da je slučaj politički motivisan i izneo tvrdnje da su izbori 2020. bili nepošteni, preneli su američki mediji.

Tanjug/AP Photo/Julio Cortez
 

Prethodno je izjavio da u Vašington odlazi da ga uhapse jer je, kako je naveo, "doveo u pitanje korumpirane, nameštene i pokradene izbore".

- Velika mi je čast zato što će me uhapsiti zbog vas. Učinimo Ameriku opet velikom - naveo je Tramp.

On je dodao da mu treba "još jedna optužnica" da bi osigurao izbore.

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je u utorak novu optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru SAD, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike