Porodični poslovi bi mogli da mu dođu glave? Republikanci najavili moguću istragu o opozivu Džoa Bajdena

25.07.2023

22:53

0

Makarti je obećao da će slučaj biti isteran do kraja

Porodični poslovi bi mogli da mu dođu glave? Republikanci najavili moguću istragu o opozivu Džoa Bajdena
Kevin Makarti - Copyright AP Photo/Alex Brandon

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa, republikanac Kevin Mekarti, izjavio je za Foks njuz da istrage republikanaca o poslovnim aktivnostima članova porodice predsednika SAD Džozefa Bajdena dosežu nivo istrage o opozivu.

- Danas, s ove pozicije, mogu da kažem da ne bismo znali ništa od ovoga da republikanci nisu osvojili većinu. Samo smo pratili trag na koji su nas upućivale informacije do kojih smo došli. Ovo se podiže na nivo istrage o opozivu koja Kongresu daje moć da dođe do svih potrebnih informacija - rekao je on i dodao da će republikanci "pratiti ovaj slučaj do kraja".

U reakciji na Mekartijevu izjavu, portparol Bele kuće za istrage i nadzor, Ijan Sams, izjavio je da "republikanci žele da krenu na Bajdena bez obzira na istinu".

- Umesto da se fokusiramo na stvarna pitanja kojima Amerikanci žele da se bavimo, kao što su nastavak uspešne borbe protiv inflacije ili otvaranje novih radnih mesta, republikanska većina u Predstavničkom domu želi da nametne drugačije prioritete - rekao je Sams.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike