Na TikToku najavili likvidaciju? Šta je sve prethodilo ubistvu Albanca na Halkidikiju u koga su sasuli 19 metaka (FOTO)

16.07.2023

14:47

0

Kontroverzni vlasnik kazina jednom je upeo da izbegne smrt

Na TikToku najavili likvidaciju? Šta je sve prethodilo ubistvu Albanca na Halkidikiju u koga su sasuli 19 metaka (FOTO)
Copyright Profimedia/Facebook

Grčka policija traga za dvojicom osumnjičenih muškaraca, koji su u noći između petka i subote u luksuznoj vili u Haniotiju, na Halkidikiju, brutalno likvidirali makedonskog biznismena Orhana Bajramija (39).

Oko pola četiri ujutru su naoružani i maskirani napadači na motoru stigli do vile, koju je Bajrami iznajmio sa prijateljima.

Dok su svi sedeli u dvorištu, napadači su uleteli i u Bajramija sasuli najmanje 19 hitaca.

U napadu je ranjen i Sead S. (45), dok dvojica muškaraca i žena koji su takođe bili u dvorištu, u napadu nisu povređeni.

Iako se Bajrami predstavljao kao vlasnik kazina, dovodio se u vezu kriminalnom grupom "Dukangjik", a sumnja se da je bio njen neformalni vođa.

Grčka policija započela je strogu kontrolu svih graničnih prelaza, jer se veruje da će ubice pokušati da pobegnu iz zemlje, ako ne u Severnu Makedoniju, onda u Bugarsku ili Tursku.

Makedonski mediji prenose da je Bajramijeva likvidacija bila unapred planirana, čak i najavljena, i to na društvenoj mreži TikTok.

TikTok
Ubistvo Bajramija je navodno najavljeno i preko društvenih mreža

Veruje se da je ubijen u sukobu klanova koji se bore za vlast nad Skopljem, a nekoliko sati pre likvidacije na jednom profilu na TikToku je osvanula fotografija Bajramija sa članovima jednog od klanova. 

Nekoliko njih je bilo precrtano znakom "X", dok je preko glave Bajramija bilo ispisano "uskoro".

Nedugo potom postavljena je nova fotografija, gde je i Bajrami bio precrtan.

Grčki mediji pišu da je znao šta mu se sprema i da se u toj zemlji navodno i skrivao.

Ranjeni Sead S. nalazi se u bolnici i u dobrom je stanju. Ranjen je u ruku i navodno ne razgovara sa policijom. Mediji pišu da je on i ranije bio meta, i da se u martu za dlaku izvukao, dok su dvojica njegovih saradnika ubijena.

Osim toga, u martu je Bajrami takođe izbegao likvidaciju u Skoplju. U njegobva dva saradnika je ispaljeno više od 40 metaka, a biznismen je preživeo jer je kasnio na sastanak.

Mesec dana kasnije, na Kosovu je likvidiran makedonski državljanin, a veruje se da je bio povezan sa brutalnim ubistvom u Skoplju.

 

BONUS VIDEO

instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike