Pauerbol džekpot porastao na milijardu dolara! Kako iz Srbije možete da učestvujete u američkoj lutriji i obogatite se

18.07.2023

14:41

0

Šanse za osvajanje ove nagrade su jedan prema 292,2 miliona

Pauerbol džekpot porastao na milijardu dolara! Kako iz Srbije možete da učestvujete u američkoj lutriji i obogatite se
Copyright Profimedia

Američki Pauerbol džekpot porastao je na oko milijardu dolara nakon što nije bilo dobitnog listića u najnovijem izvlačenju, prenosi AP.

U ponedeljak nije bilo dobitnika, a izvučene su bele kuglice pod brojevima 5, 8, 9, 17 i 41 i crvena kuglica broj 21. Džekpot je prvobitno bio procenjen na 900 miliona dolara.

Novi džekpot za izvlačenje u sredu mogao bi da bude sedmi najveći u istoriji SAD-a i treći najveći za Pauerbol. Potencijalni dobitnik ima dve opcije: da mu se godišnje isplaćuje određena suma sve dok ne dostigne milijardu dolara ili da momentalno dobije 516,8 miliona dolara, ali bez obračunatog poreza.

U ponedeljak su tri osobe dobile po dva miliona dolara nakon što su pogodile svih pet brojeva plus pauerplej, saopštili su zvaničnici lutrije. Ovi "utešni" dobitni tiketi su kupljeni u Arkanzasu, Džordžiji i Teksasu. Takođe, petoro ljudi je osvojilo po milion dolara jer su pogodili svih pet brojeva. Ovi tiketi su kupljeni u Konektikatu, Floridi, Kentakiju, NJujorku i Pensilvaniji.

Šanse za osvajanje Pauerbol džekpota su jedan prema 292,2 miliona, a najveći Pauerbol džekpot ikada iznosio je 2,04 milijarde dolara u novembru prošle godine.

Profimedia
 

Poslednji put kada je neko osvojio Pauerbol džekpot bilo je 19. aprila, a dobitnik je tada dobio oko 253 miliona dolara. Od tada je bilo 38 izvlačenja bez dobitnika. Džekpot će nastaviti da raste sve dok neko ne pogodi sve brojeve.

Mogu li u američkim lutrijama da učestvuju Srbi onlajn iz inostranstva?

Odgovor na ovo pitanje je potvrdan. Na zvaničnoj veb-stranici "Pauerbila" navodi se: „Ako legalno kupite Pauerbol listić, možete učestvovati u igri i dobiti nagrade. Ne morate biti građanin ili stanovnik da biste igrali igru“.

Slično tome, legalno je igrati "Mega Milione" čak i ako niste državljanin SAD.

Onlajn sajtovi odavno kupuju listiće za lutrije u SAD u ime svojih kupaca, a jedan od najstarijih i najuglednijih je theLotter.

Profimedia
 

Nakon što kupite listić, kurirska služba ga skenira, a zatim otprema na šifrovani onlajn nalog, kome može da pristupi samo igrač. Iznosi koji nisu glavna nagrada brzo se uplaćuju na račun  igrača nakon što ih sajt primi od operatera lutrije.

Jedina poteškoća može biti osvajanje velike nagrade, jer bi igrač u tom slučaju mogao da bude pozvan da odleti u SAD i lično je preuzme.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike