U kampu nađena tri raspadnuta tela: Sumnja se da su tamo bila već godinu dana, uzrok smrti najverovatnije isti kod svih

15.07.2023

14:35

0

Prvo je otkriven jedan leš, a policija je zatim našla još dva

U kampu nađena tri raspadnuta tela: Sumnja se da su tamo bila već godinu dana, uzrok smrti najverovatnije isti kod svih
Copyright Image by ❄️♡💛♡❄️ Julita ❄️♡💛♡❄️ from Pixabay

Tela tri kampera u poodmakloj fazi raspadanja pronađena su u nedelju na Stenovitim planinama u Koloradu, a moguće je da su tamo bila od prošle godine, rekli su zvaničnici za sprovođenje zakona.

Majkl Barns, mrtvozornik okruga Ganison, napisao je u imejluda su tri osobe izgleda započele „dugotrajno kampovanje“ na lokaciji u blizini kampa Gold krik na zapadnu Kolorada u julu 2022. Pokušali su da prežive zimu i možda da se presele tamo za stalno, naveo je on.

- Preliminarno sumnjam da je njih troje umrlo od neuhranjenosti i/ili izloženosti tokom zime. Zvanični uzrok i način njihove smrti biće saopšteni posle obdukcija - rekao je gospodin Barns.

Barns je rekao da je siguran u identitet tri kampera, ali da čeka rezultate testa za potvrdu, kao i da veruje da su njih trojica povezani, rekao je.

Osoba koja je u nedelju pešačila ispred kampa u Nacionalnoj šumi Ganison otkrila je udaljeni kamp sa teško raspadnutim telom i kontaktirala vlasti, navodi se u saopštenju šerifove kancelarije okruga Ganison.

Zvaničnici su utvrdili da im je potrebna dnevna svetlost da bi sproveli istragu, pošto je oblast bila toliko udaljena da ne bi mogli da uključe nijedno svetlo, pa su istražitelji na lokaciju došli sutradan ujutru.

Pixabay
 

Pored osobe koju je planinar primetio, istražitelji su pronašli još dva tela u šatoru. Postojala je i jama za vatru koja je sagrađena od trupaca iz tog područja, rekao je šerif okruga Ganison Adam Mardi.

Kada su zvaničnici pronašli tela u kampu, bila su toliko raspadnuta da ih je bilo nemoguće identifikovati, rekao je Mardi.

- Sumnjamo da su bili tamo pod snegom cele zime - dodao je.

Iako ovo područje nije zvanični kamp, nije neobično da planinari postave kamp u blizini mesta gde su pronađeni leševi, rekao je Mardi, dodajući da su smrtni slučajevi retkost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike