Tragična smrt devojke (23) u Brazilu: U sukobu navijača pogođena staklenom flašom, pa umrla u bolnici

11.07.2023

23:43

0

U sukobima ispred stadiona je napadnuta i policija koja je koristila suzavac kako bi uspostavila red

Tragična smrt devojke (23) u Brazilu: U sukobu navijača pogođena staklenom flašom, pa umrla u bolnici
Ilustracija - Copyright Profimedia

Mlada 23-godišnja Brazilka umrla je u bolnici u Sao Paulu, dva dana nakon što je povređena u sukobu navijača Palmeirasa i Flamenga. Uoči nedeljnog brazilskog derbija između Palmeirasa i Flamenga došlo je do velikih sukoba navijača, a Gabrijela Aneli je teško povređena dok je čekala ulazak na stadion Alianz Park.

U gužvi je zadobila posekotinu na vratu kada je pogođena staklenom bocom piva. Ona je u teškom stanju prevezena u zdravstveni centar, ali je dva dana kasnije umrla.

- Hvala svima koji su se molili za moju sestru, ali ona je na nebo svom ocu - napisao je njezin brat Felipe Aneli na Instagramu.

Napadnuta i policija

U sukobima ispred stadiona je napadnuta i policija koja je koristila suzavac kako bi uspostavila red. Suzavac se proširio i do terena, pa je sudija u dva navrata u prvom poluvremenu morao da prekine utakmicu jer su igrači osećali iritaciju u očima i nosu. Utakmica je na kraju završena rezultatom 1-1.

Foto: Facebook
 

- Ne možemo da prihvatimo da 23-godišnja devojka bude žrtva varvarstva u okruženju koje bi trebalo biti zabavno. Izražavamo našu solidarnost sa porodicom devojke i zahtevamo brzu istragu ovog zločina - objavio je Palmeiras na društvenim mrežama.

- U prigodi koja je trebala da bude čisto sportska, mlada žena je izgubila život na nepravedan način koji zaslužuje strogu kaznu - objavio je Flamengo na Tviteru.

"Fudbal je strast, a ne prostor za delovanje kriminalaca"

Predsednik Brazilskog fudbalskog saveza Ednaldo Rodriguez je najavio kako će sve utakmice 15. kola brazilskog prvenstva početi minutom ćutanja zbog stradale devojke. Dodao je kako će Savez sarađivati sa saveznom vladom i drugim relevantnim telima u borbi protiv navijačkog nasilja.

- Fudbal je strast, a ne prostor za deelovanje kriminalaca koji se infiltriraju među navijače kako bi praktikovali sve vrste nasilja - istakao  je on.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike