Otkriveno ko je poznati voditelj BBC-ja koji je mladiću plaćao za eksplicitne slike

12.07.2023

20:07

0

Edvards je jedan od vodećih televizijskih voditelja u Velikoj Britaniji, a na BBC-ju radi od 1984. godine

Otkriveno ko je poznati voditelj BBC-ja koji je mladiću plaćao za eksplicitne slike
Hju Edvards je u centru velikog skandala - Copyright Profimedia

Viki Flind, supruga voditelja Hjua Edvardsa, saopštila je da je njen muž prezenter BBC-ja koji se suočava sa optužbama da je maloletniku plaćao eksplicitne slike.

- Radim ovo prvenstveno zbog brige za njegovo mentalno zdravlje i kako bih zaštitila našu decu. Hju pati od ozbiljnih mentalnih problema. Poslednjih godina se lečio od teške depresije - navela je Flind u saopštenju.

Dodala je da se Edvards trenutno nalazi u bolnici gde će ostati u doglednoj budućnosti i pozvala da se poštuje privatnost njene porodice.

- Događaji poslednjih dana uveliko su pogoršali stvari. On je pretrpeo još jednu ozbiljnu epizodu - napisala je supruga poznatog britanskog novinara.

Flind je navela da će se Edvards oglasiti povodom optužbi na njegov račun kada bude bio u dovoljno dobrom stanju da to učini.

AP Photo/Lefteris Pitarakis, File
 

Podsetimo, britanski javni servis je prošlog vikenda suspendovao tada neimenovanog voditelja jer ga je jedan mladić optužio da mu je od njegove 17. godine platio više hiljada funti za seksualno eksplicitne fotografije.

Kasnije je na račun voditelja izneto još nekoliko optužbi.

Edvards je jedan od vodećih televizijskih voditelja u Velikoj Britaniji, a na BBC-ju radi od 1984. godine.

Londonska policija: Nema krivičnog dela u slučaju voditelja

Specijalna služba za borbu protiv kriminala utvrdila je da ne postoje informacije koje bi ukazivale da je počinjeno krivično delo u slučaju voditelja BBC-a koga je mladić optužio da mu je plaćao za seksualno eksplicitne fotografije.

Kako se navodi, prilikom donošenja ovog zaključka, istražitelji su razgovarali sa brojnim stranama, uključujući BBC, podnosioca žalbe i njegovu porodicu.

Dodaje se da policija neće sprovoditi dalje akcije, te da britanski javni servis može da nastavi sa internom istragom.

U saopštenju piše da je policija upoznata sa pisanjem medija o novim optužbama protiv istog voditelja, ali se ističe da policiji nisu prosleđeni nikakvi konkretni detalji.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike