Senator traži da se istraži energetsko piće koje promovišu dva veoma popularna jutjubera (VIDEO)

10.07.2023

12:24

0

Zbog Logana Pola i KSI-ja piće je veoma popularno među decom

Senator traži da se istraži energetsko piće koje promovišu dva veoma popularna jutjubera (VIDEO)
Logan Pol i KSI zajedno promovišu energetsko piće - Copyright Youtube/Logan Paul

Energetsko piće koje su osnovali Jutjub influenseri Logan Pol i KSI našlo se pod udarom u SAD nakon što je utvrđeno da sadrži opasne nivoe kofeina.

Senator Čarls Šumer pozvao je Agenciju za hranu i lekove da istraži "Prajm enerdži" (Prime Energy), popularni napitak među pratiocima influensera.

- Jedan od najjačih simbola leta za decu nije odeća ili igračka, već piće. Kupci i roditelji treba da se paze jer postoji ozbiljna zabrinutost za decu, koja su ciljana grupa - rekao je Šumer, demokrata iz Njujorka.

"Prajm" je odmah postao senzacija jer su ga podržala dva influlensera sa Jutjuba prošle godine, nakon čega su se stvarali redovi u prodavnicama i školskim kantinama, jer su deca želela da ga kupe.

Reklamira se da nema šećera i da je veganski napitak, a neonski obojena konzerva je među najviše rastućim energetskim pićima sa povišenim nivoom kafeina - u slučaju "Prajma", ekvivalentna je pet, šest konzervi "koka-kole" ili skoro dva "red bula".

Takav sadržaj doveo je do zabrane prodaje pića u nekim školama u Velikoj Britaniji i Australiji, gde su pojedini pedijatri upozorili na potencijalne zdravstvene probleme za mlađu decu, poput srčanih problema, anksioznosti i digestivnih teskoba.

Iz kompanije su rekli da na etiketi jasno piše da se ne preporučuje deci ispod 18 godina.

 

BONUS VIDEO


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike