Makron se oglasio: Treba biti oprezan, ali nadam se da je vrhunac nereda prošao

04.07.2023

21:32

0

On je danas rekao gradonačelnicima da imaju njegovu ''punu podršku'' i da će im ''dati odgovore'' na događaje od prošle nedelje

Makron se oglasio: Treba biti oprezan, ali nadam se da je vrhunac nereda prošao
Emanuel Makron - Copyright Profimedia

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da veruje da je prošao vrhunac nereda širom zemlje, izazvanih policijskim ubistvom 17-godišnjeg mladića alžirskog porekla u pariskom predgrađu Nanter.

Govoreći na sastanku sa više od 200 gradonačelnika oblasti pogođenih nemirima, Makron je istakao da je i dalje potreban oprez. '

- Da li je zatišje trajno? Treba biti oprezan, ali vrhunac koji smo doživeli poslednjih dana je prošao - rekao je on, prenosi Bi-Bi-Si.

Gradonačelnici širom Francuske održali su u ponedeljak demonstracije pozivajući na prekid nasilja nakon što su napadači pokušali da zapale kuću Vinsenta Žanbruna, upravnika jednog od predgrađa Pariza, i ispalili rakete na suprugu i decu tog zvaničnika dok su bežali.

Makron je danas rekao gradonačelnicima da imaju njegovu ''punu podršku'' i da će im ''dati odgovore'' na događaje od prošle nedelje.

Nerede širom Francuske izazvalo je ubistvo 17-godišnjeg Nahela M. U neredima je povređeno više ljudi, uključujući i policajce, na stotine ljudi je uhapšeno, dok je, prema procenama, samo u pariskom regionu javnom prevozu pričinjena štata od više miliona evra.

Policajac koji je pucao na Nahela M. tokom saobraćajne kontrole optužen je za ubistvo, dok on tvrdi da je pucao jer je smatrao da mu je život u opasnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike