Ništa im nije sveto! Kompanija koja je napravila potonuli "Titan" najavila nove ekspedicije do olupine "Titanika"

03.07.2023

07:20

0

Autor: M. Vu.

Planirane su dve ekskurzije za 2024. godinu, od 12. do 20. juna i od 21. do 29. juna

Ništa im nije sveto! Kompanija koja je napravila potonuli "Titan" najavila nove ekspedicije do olupine "Titanika"
Copyright AP Photo/File Profimedia/ABACAPRESS.COM

Kompanija "Ocean Gate" objavila je planove za nove ekspedicije na olupinu "Titanika" 2024. godine, iako se nedavno desila tragedija kada je podmornica "Titan" eksplodirala, uzrokujući smrt svih putnika.

I pored razorne implozije podmornice "Titan" koja se dogodila pre nešto više od sedmice i rezultirala smrću pet putnika, kompanija "Ocean Gate" nastavlja s reklamiranjem budućih putovanja do olupine "Titanika".

Planirane su dve ekskurzije za 2024. godinu, od 12. do 20. juna i od 21. do 29. juna.

Cena po osobi iznosi 250.000 dolara (oko 250.000 evra) i uključuje jedno ronjenje pod vodom, privatni smeštaj, obuku, opremu za ekspediciju i obroke tokom boravka na brodu.

Profimedia/ABACAPRESS.COM
 

Maksimalno je dozvoljeno šest osoba, a minimalna starost za učešće je 17 godina. Smjštaj podrazumeva kabinu kao spavaću sobu i zajedničko kupatilo, dok je Wi-Fi dostupan u podmornici.

Pored ovih detalja, kompanija i dalje deli slike i video snimke sa prethodnih ekspedicija, kao i iskustva putnika.

Profimedia/ABACAPRESS.COM/Profimedia
 

Osmodnevna ekspedicija kreće sa atlantske obale Kanade i omogućava ronjenje do ikonične olupine koja se nalazi 380 milja udaljena od obale i 3.800 metara ispod površine.

Ova avantura pruža ne samo uzbudljivo i jedinstveno putovanje, već i pomaže naučnoj zajednici da stekne više saznanja o olupini i dubokom okeanu.

Svako ronjenje ima naučni cilj, a više informacija o istraživanju koje se podržava može se pronaći na stranici "Ocean Gate".

Podsećamo da su nakon tragedije izašle na videlo mnoge informacije i kontroverze o podmornici i kompaniji "Ocean Gate".

Paul Daly/The Canadian Press via AP
 

Jedna od njih je da je izvršni direktor kompanije, Stokton Raš, koji je takođe stradao u nesreći, prevario jednu porodicu za više od 200.000 dolara (oko 200.000 evra).

"Pol je tvrdio da bi svi trebalo da vide olupinu"

Američki stručnjak za olupinu Titanika veruje da će se turističke posete nastaviti uprkos katastrofalnoj imploziji.

Džesika Sanders, predsednica kompanije Royal Mail Ship Titanic, Inc., je govorila o podvodnoj imploziji koja je odnela život njenog kolege, poštovanog francuskog istraživača Pol Anrija Nargeoleta, jedne od pet žrtava.

Profimedia
 

Iako je podelila svoju strepnju oko budućnosti komercijalnih ekspedicija od katastrofalne tragedije Titana, ona je takođe istakla Nargeoletova uverenja. 

Sanders je rekla da Nargeolet verovao da „to ne bi trebalo da bude samo za šačicu ljudi koji mogu da priušte da stignu tamo.“

„Svako bi trebalo da može da vidi olupinu, i ne bi trebalo da samo milioner, milijarder ili vojska ili filmski stvaralac može da se spusti na mesto olupine.“, citirala je Džesika svog prijatelja.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike