Anastasija (27) imala tajni kontakt sa ubicom?! Objavljen i snimak koji pokazuje kako je ubica odveo devojku u svoju kuću! (VIDEO)

28.06.2023

07:22

0

Autor: M. Vu.

Detalji o brutalnom ubistvu na grčkom ostrvu Kos sve bliži razrešenju

Anastasija (27) imala tajni kontakt sa ubicom?! Objavljen i snimak koji pokazuje kako je ubica odveo devojku u svoju kuću! (VIDEO)
ubijena Anastasija Rubinska - Copyright Foto:Printskrin/Fejsbuk

Brutalno ubistvo 27-godišnje Anastasije Rubinske na grčkom ostrvu Kos konačno bi moglo biti potpuno rasvetljeno. Istraga o ovom zločinu, za koji je osumnjičen 32-godišnji muškarac iz Bangladeša, dobila je novo otkriće koje bi moglo biti ključno za rešavanje slučaja. Stručnjaci su analizom SIM kartice mobilnog telefona devojke pronašli informacije koje su do sada smatrane nedostupnim.

Migrant iz Bangladeša je juče priznao silovanje i ubistvo mlade Anastasije Rubinske (27) na grčkom ostrvu Kos.

Otkriveno je da je Anastasija imala kontakt sa svojim ubicom, što je do sada bila tajna za njene bližnje. SIM kartica mobilnog telefona, koja je do danas bila smatrana oštećenom, nalazi se u forenzičkim laboratorijama ELAS gde se vrši detaljna analiza. Stručnjaci se nadaju da će pronaći ključne tragove koji će dovesti do potpune rasvetljavanja ovog užasnog zločina.

Potraga za nestalom Anastasijom trajala je šest dana, sve dok vatrogasac nije primetio čudan prizor na polju u oblasti Alikes.

 

Foto:Printskrin/Jutjub
 

Leš mlade devojke pronađen je umotan u kese za đubre i pokriven granjem. Telo je bilo u poodmakloj fazi raspadanja.

Nestanak Anastasije izazvao je alarm kod vlasti ostrva, koje su brzo identifikovale glavnog osumnjičenog kao 32-godišnjeg muškarca iz Bangladeša. Partner Anastasije, 28-godišnji Mihal Slivinski, tvrdi da ne poznaje osumnjičenog muškarca.

Detalji sa sigurnosnih kamera otkrivaju da je Anastasija imala kontakt sa osumnjičenim neposredno pre nestanka.

Snimci prikazuju mladu ženu kako se sastaje sa 32-godišnjim Bangladešaninom i kako zajedno odlaze. Istražitelji su zaključili da ovo nije bio prvi susret između njih dvoje, što ostaje jedna od misterija ovog slučaja.

 

 

Prema grčkoj državnoj televiziji (ERT) na najnovijem snimku se vidi kako 32-godišnji muškarac iz Bangladeša i 27-godišnja devojka iz Poljske voze njegov motocikl u ponedeljak, 12. juna uveče, 

Sat na kameri pokazuje 00:08:16 u utorak, ali prema rečima vlasnika kuće sat ide unapred jedan sat i devet minuta, što znači da je stvarno vreme kada su napustili kuću Bangaladešanina 22.59 u ponedeljak uveče.

Istovremeno, na drugom snimku, dva dana nakon zločina, vidi se 32-godišnji Bangladešanin kako prolazi pored iste kamere, kako ide ka mestu gde je navodno izvršeno ubistvo 27-godišnjakinje i vraća se posle jedanaest minuta.

 

Foto:Printskrin/Fejsbuk
 

Jedan od ključnih trenutaka u istrazi je poruka koju je Anastasija poslala svom partneru neposredno pre nestanka. U poruci je navela da se nešto čudno dešava i poslala mu je lokaciju na kojoj se nalazi. Nakon tog trenutka, niko više nije video Anastasiju živu, osim osumnjičenog muškarca iz Bangladeša koji je sada optužen za kidnapovanje, silovanje i ubistvo iz nehata.

Istraga se nastavlja, a novi tragovi pronađeni na SIM kartici mobilnog telefona Anastasije Rubinske mogli bi biti ključni za rasvetljavanje ove stravične zločinačke slagalice na grčkom ostrvu Kos.
 

Advokat odustao od slučaja

Advokat 32-godišnjeg Bangladešanina optuženog za ubistvo 27-godišnje Poljakinje na Kosu, Zafeiris Drosos, koju je sud imenovao po službenoj dužnosti, podneo je ostavku.

Branilac je podneo ostavku nakon dodatnih optužbi protiv 32-godišnjaka za ubistvo iz nehata i za silovanje 27-godišnje žene.

Advokat gospodin Drosos navodi, između ostalog, prema sajtu kosnevs24.gr: „ Advokat je službenik pravde i on mora da ga služi. U obavljanju svoje profesije on mora biti i osećati se nezavisnim”.

"Silovao je, pa je ubio"

Portparol ELAS-a, Konstantina Dimoglidu, izjavila je da su dokazi, uključujući video snimke i iskaze, pomogli u rasvetljavanju slučaja. Prema njenim rečima, svedočenje cimera osumnjičenog muškarca bilo je od velike pomoći. Na osnovu dostupnih informacija, istražitelji pokušavaju da rekonstruišu put kojim su žrtva i osumnjičeni išli. Konstantina Dimoglidu je izjavila da je devojka živa izašla iz kuće, da je bila seksualno napadnuta, a zatim ubijena. Detalji o tome kako je telo Anastasije bilo umotano ukazuju na to da je propadanje tela brzo napredovalo.

Portparolka nije otkrila sve detalje susreta između Anastasije i osumnjičenog. Takođe je navela da je devojka bila pod dejstvom alkohola. Osumnjičeni je prethodno bio uhapšen zbog kršenja imigracionih zakona, ali je legalno boravio u zemlji. Istražitelji još nisu sigurni kako je osumnjičeni transportovao telo žrtve. Osumnjičeni je, prema navodima, dobio avionsku kartu za odlazak sledećeg dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike