Ima nade za spas? Spasioci na svakih pola sata čuju lupanje u oblasti u kojoj je nestala podmornica Titan

21.06.2023

10:08

0

Plovilo je opremljeno četvorodnevnim hitnim snabdevanjem kiseonikom, kog će biti do četvrtka uveče

Ima nade za spas? Spasioci na svakih pola sata čuju lupanje u oblasti u kojoj je nestala podmornica Titan
Copyright Profimedia

Kanadski spasilački tim koji traga za nestalom turističkom podmornicom „Titan" detektovao je „lupanje“ u oblasti u kojoj je ona nestala, preneli su američki mediji.

- Sonde su detektovale lupanje u toj oblasti na svakih 30 minuta, četiri sata kasnije dodatna sonda je poslata, a lupanje se i dalje čulo - preneo je AP.

Bostonska obalska straža, koja predvodi akciju spasavanja, odbila je da komentariše izveštaje o „lupanju“.

Interni zapisi američkog Ministarstva za unutrašnju bezbednost pokazuju da se zvuci pod vodom pominju već neko vreme i da su se navodno mogli čuti satima.

Proširena potraga uključuje četiri dodatna plovila i pet vozila na daljinsko upravljanje (ROV), koja imaju sposobnost da idu pod vodu.

Profimedia/ABACAPRESS.COM
 

Ogromna operacija potrage i spasavanja i dalje je u toku kako bi se pronašla američka turistička podmornica Titan koja je nestala u Atlantskom okeanu sa pet ljudi na brodu.

Izvršni direktor i osnivač „Oušngejta" Stokton Roš, britanski milijarder istraživač Hamiš Harding, poznati francuski ronilac Pol-Anri Nargole i pakistanski biznismen Šahzada Davud, kao i njegov 19-godišnji sin Sulejman Davud nalaze se na podmornici.

Plovilo je potopljeno u nedelju (18. juna) ujutro sa svojim pomoćnim brodom, kanadskim istraživačkim brodom Polarni princ. Otprilike sat i 45 minuta kasnije Titan je izgubio kontakt sa Polarnim princom, saopštile su vlasti.

Titan je opremljen četvorodnevnim hitnim snabdevanjem kiseonikom, kog će biti do četvrtka uveče.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike