Francuska šalje brod i podmornicu na misiju spasavanja "Titana": Kreću u pomoć svom državljaninu

20.06.2023

19:13

0

Pet osoba s kojima je izgubljen kontakt imaće kiseonika do četvrtka uveče ukoliko je došlo do tehničkog oštećenja, a ne fizičkog kvara

Francuska šalje brod i podmornicu na misiju spasavanja "Titana": Kreću u pomoć svom državljaninu
Copyright Profimedia

Francusko Ministarstvo obrazovanja saopštilo je u utorak da će Francuska poslati brod sa podmornicom u operaciju spasavanja nakon nestanka podmornice koja je prevozila bogate turiste do mesta na kom je olupina "Titanika".

Brodom "Atalante" upravlja istraživački institut "Ifremer", za koji je nadležno Ministarstvo obrazovanja.

Izvor iz francuske Vlade dodao je da je jedan francuski državljanin među onima koji su nestali sa podmornicom.

U nestaloj podmornici nalaze se britansko-pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov sin Sulejman, a veruje se da je sa njima i britanski milijarder, biznismen i istraživač Hemiš Harding.

Pol-Anri Nargole, bivši ronilac francuske mornarice koji je ranije istraživao "Titanik", takođe je u podmornici, a peta osoba je Stokton Raš, direktor "Oušengejta", američke kompanije koja organizuje ova zaranjanja, preneo je Rojters. 

Kontakt sa njima izgubljen je u nedelju, 18. juna, oko sat i 45 minuta nakon zaranjanja do mesta na kom leži olupina "Titanika", kod obale Njufaundlenda u Kanadi. Pet osoba u podmornici imaće kiseonika do četvrtka uveče ukoliko je došlo do tehničkog oštećenja, a ne fizičkog kvara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike