Zaharova o KiM: Amerika je od prištinskih vlasti stvorila monstruma

16.06.2023

07:52

1

Istorija međunarodnih odnosa beleži mnoge slične slučajeve - navela je ona

Zaharova o KiM: Amerika je od prištinskih vlasti stvorila monstruma
Marija Zaharova - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

"Amerika je stvorila male monstrume, a sada će isti ti monstrumi početi da ujedaju svog tvorca", rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući novu eskalaciju na KiM i to što ovoga puta SAD i EU nisu stali u odbranu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Istorija međunarodnih odnosa beleži mnoge slične slučajeve, rekla je ona odgovarajući na pitanje RT Balkan da li će Zapad ikada shvatiti da su podrška nezakonitoj nezavisnosti i kršenje međunarodnog prava zapravo Pandorina kutija.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
 

- Ima mnogo takvih primera. Sećamo se da je Amerika investirala u Bin Ladena i Al Kaidu, znamo šta se na kraju desilo. Upravo su oni napali Ameriku. Dobro se sećamo toga - podsetila je ona.

Slično se desilo i na Kosovu i Metohiji, gde su, kako je Zaharova rekla, "SAD, manipulišući i kršeći međunarodno pravo, manipulišući istorijskim činjenicama i realnošću, izmislili neku 'državu' računajući da će uvek moći da je iskoriste.

- Obećali su da će Kosovo da bude prosperitetna država u centru Evrope, ali nema nikakve prosperitetne države", istakla je Zaharova.

Ono što je ostalo su bol, stradanje i patnja srpskog naroda koji je podeljen i pocepan, naglasila je ona.

- Dobili su režim kojim se ne može upravljati, režim koji je u suštini zločinački. Zločinačka je i njegova sadašnja suština, ali i ono čime se bavio 90-ih u vreme ratova u bivšoj Jugoslaviji - rekla je Zaharova.

Isto se desilo i na teritoriji Ukrajine, "gde se kijevski režim, stvoren rukama Zapada i Vašingtona, pred našim očima pretvara u još jednu međunarodnu terorističku jedinicu, koja će isto tako uskoro početi da ujeda svoje tvorce, svoje sponzore, svoje vladare, kako su to i pre njih radili", ukazala je Zaharova.

- Isti je način ispoljavanja, različit je opseg, ali je suština ista - zaključila je portparolka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike