Princ Endru lagao o Epstajnu: Šta otkrivaju novi mejlovi

05.06.2023

14:24

0

Epstajn je bio u zatvoru skoro 13 meseci zbog seksualnog zlostavljanja maloletnica

Princ Endru lagao o Epstajnu: Šta otkrivaju novi mejlovi
Osramoćeni princ Endru - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool

Britanski princ Endru ponovo je dospeo u žižu javnosti nakon što su objavljeni mejlovi u kojima se sugeriše da je za BBC lagao o svojim vezama sa ozloglašenim pedofilom Džefrijem Epstajnom.

U poruci, koja je objavljena u okviru sudskog postupka u SAD, navodi se da je Epstajn predstavljao Endrua kao potencijalnog investitora 2011. godine, uprkos tvrdnji kraljevske porodice da je 2010. godine prekinuo svaki kontakt sa milijarderom.

Epstajnove žrtve su tražile od princa Endrua da razgovara sa FBI, što je on dosad odbijao da učini.

Profimedia
Epstajn je godinama podvodio maloletnice

- Ili je Epstajn preuveličao svoj odnos sa princom Endruom ili vojvoda možda nije bio u potpunosti iskren kada je njihovo prijateljstvo prestalo - rekao je američki tužilac Spenser Kuvin.

Jedna od Epstajnovih žrtava poručila je da mejlovi otvaraju ozbiljna pitanja.

- Zašto bi ga Džefri hvalio kao investitora ako više nisu bili u kontaktu - upitala je ona.

U mejlu napisanom banci "Džej Pi Morgan" 31. avgusta 2011. godine, Epstajn je Endrua predložio kao mogućeg investicionog partnera "jer mu je sada dozvoljeno da zarađuje".

Poruka je otkrivena u procesu koji su protiv banke povela Američka Devičanska Ostrva koja tvrde da je banka bila saučesnik u Epstajnovim zločinima.

Govoreći za BBC 2019. godine, Endru je rekao da je prekinuo kontakt sa Epstajnom nakon što ga je posetio u Njujorku u decembru 2010. godine.

Na pitanje da li ga je ponovo video ili razgovarao sa njim, princ je odgovorio: "Ne".

Epstajn je bio u zatvoru skoro 13 meseci zbog seksualnog zlostavljanja maloletnica i njihove eksploatacije, međutim, Endru je nastavio svoje prijateljstvo sa seksualnim prestupnikom nakon što je milijarder pušten na slobodu.

Džefri Epstajn je sebi oduzeo život u zatvoru 2019. godine mada mnogi spekulišu da je njegova smrt bila krajnje sumnjiva.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike