Tokom potrage za Medlin Meken nađeno nekoliko predmeta: Nemačka policija istražuje objekte koji bi mogli da ih usmere ka rešenju slučaja

01.06.2023 | 13:38

Autor: Vladimir Tanacković

Rezultati će biti poznati u narednim nedeljama

Copyright Profimedia METROPOLITAN POLICE

Nekoliko predmeta pronađeno je tokom pretrage portugalskog rezervoara pokrenute zbog nestanka Medlin Meken, rekli su nemački zvaničnici.

U kratkom saopštenju dodali su da je prerano govoriti da li su predmeti koji se analiziraju povezani sa nestalom Britankom.

Portugalijska policija, uz pomoć nemačkih kolega, pretražila je jezero Arade u Portugaliji prošle nedelje.

Medlin je nestala iz odmarališta u Algarveu u maju 2007.

Policija kaže da će se istraga protiv 46-godišnjeg nemačkog državljanina Kristijana Bruknera, koji je imenovan kao "arguido" ili zvanični osumnjičeni, nastaviti još neko vreme.

Kristijan Volters, tužilac grada Braunšvajga, rekao je da će predmeti pronađeni u Portugaliji biti ispitani u narednim nedeljama.

Profimedia
 

- Zahvaljujemo se svim službenicima koji su učestvovali u potrazi. Saradnja između portugalijske policije, britanskih oficira i nemačke savezne policije bila je izvanredna i veoma konstruktivna - dodao je on.

Teška mašinerija, psi tragači i pijuci korišćene su tokom trodnevne potrage koja je usledila na zahtev nemačkih istražitelja koji veruju da je osuđeni seksualni prestupnik Brukner glavni osumnjičeni za njen nestanak.

On je trenutno u zatvoru u Nemačkoj zbog silovanja žene u Praja da Luzu 2005. Brukner negira bilo kakvu umešanost u Medlinin nestanak, ističući da je bio "kilometrima daleko" sa jednom Nemicom u trenutku kada je ona nestala.

Bonus video

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam