Neverovatan slučaj u Australiji: Muškarca krokodil ščepao za glavu, on mu rukama otvorio čeljusti i izvukao se (VIDEO)

30.05.2023

15:13

0

Prvo je pomislio da je u pitanju ajkula kad je na sebi osetio zube

Neverovatan slučaj u Australiji: Muškarca krokodil ščepao za glavu, on mu rukama otvorio čeljusti i izvukao se (VIDEO)
Krokodil - Copyright Youtube/Medland Hospital /Pixabay

Australijanac kog je krokodil ščepao za glavu dok je ronio u moru na dalekom severu Kvinslenda izbegao je fatalan ishod tako što je otvorio čeljusti reptila.

Markus Makgauan, strastveni surfer i ronilac, ronio je sa svojom ženom i grupom prijatelja u blizini udaljenog ostrva na severnom delu zemlje, kada je shvatio da mu je „glava završila u nečijim čeljustima“.

Makgauan je rekao da je odmah pomislio da ga je ujela ajkula, ali da je kasnije shvatio da se radi o krokodilu.

- Uspeo sam da otvorim njegove čeljusti dovoljno da izvučem glavu - priseća se stanovnik Gold Kousta, koji je rekao da ga je krokodil potom ponovo napao, ali da je uspeo da ga odgurne rukom.

Posada čamca koji je odveo Makgauanovu grupu do mesta za ronjenje u blizini ostrva Čarls Hardi, nekih 40 kilometara od obale, čula je njihove vriske i došao da ih pokupi.

On je hitno prebačen u Hagerston, odmaralište udaljeno nekih 45 minuta, pre nego što je helikopterom prevezen u regionalnu bolnicu. Zadobio je posekotine i ubodne rane na glavi i rukama.

 

 

- Jednostavno sam bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Samo sam zahvalan što sam to bio ja, a ne neko od dece ili žena u grupi - rekao je on u izjavi.

Mekgauen je rekao da se napad dogodio tako brzo da nije uspeo da dobro vidi krokodila, ali pretpostavlja da je u pitanju bio mladunac, dug oko dva do tri metra.

Morski krokodili mogu da narastu do šest metara dužine i da dostignu težinu do 1.000 kilograma, prema Australijskom zoološkom vrtu.

Lokalno poznati kao „slani“, gmizavci se češće nalaze u toplijim severnim regionima zemlje. Prema procenama savezne vlade, u Australiji ima oko 100.000 morskih krokodila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike