Drugovi pretukli dečaka (11), zatvorili ga u šupu i zapalili je: Mališana progutala vatra, devojčice snimale sve (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

23.05.2023

18:33

1

Svedok je ruskom mediju rekao da su dečaka napadači „palicama tukli dok se skoro nije onesvestio”

Drugovi pretukli dečaka (11), zatvorili ga u šupu i zapalili je: Mališana progutala vatra, devojčice snimale sve (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)
Albert Umbetjarov - Copyright Profimedia

Jedanaestogodišnja džudo zvezda je živa spaljena nakon što su ga drugovi "polili benzinom" i zaključali u šupu jer su bili ljubomorni na njegove uspehe u školi.

Albert Umbetjarov je pre smrti bio zarobljen u šupi u šumi u moskovskom regionu Dubovaja Rošča nakon svađe do koje je došlo u petak, potvrdile su ruske istražne vlasti.

Svedok je ruskom mediju „Argumenti i fakti" rekao da su dečaka napadači „palicama tukli dok se skoro nije onesvestio” pre nego što su ga „polili benzinom” i zatvorili u šupu koju su zapalili.

Napadači su navodno bili stari od 13 do 15 godina, a scene sa mesta zločina kamerom je snimila grupa devojaka za koje je rečeno da su snimak objavile na društvenoj mreži.

Drugi svedok je rekao da je Albert napadnut „iz zavisti" jer je bio uspešan džudo sportista koji je „bio bolji od njih".

Jedan meštanin je posle napada rekao medijima da je „došlo do tuče... jedno od mlađe dece koja su joj prisustvovali rekla je da su žrtvu tukli po kolenima tako da nije mogao da trči, pa čak ni da hoda“.

Printscreen Facebook
Albert sa ocem Arturom

Jedan od dečaka iz grupe je pobegao dok su starija deca napala Alberta.

Kako pišu tamošnji mediji, mlađa deca od šest i sedam godina koja su se igrala u blizini otrčala su kod odraslih da traže pomoć.

Otac jednog od njegovih prijatelja rekao je da je njegov sin napustio mesto događaja pre nego što je došlo do tragedije i da se vratio kasnije da bi otkrio da je Albert izgoreo.

- U 19 časova pozvao me je u suzama. Rekao mi je: „Prijatelj mi je izgoreo u šupi". Otišao sam tamo. Video sam plamen. Tada niko nije mogao da bude spasen" - rekao je otac deteta, Aleksej.

On je ispričao i da su na mesto požara došli muškarci sa lopatama da pokušaju da prođu kroz vatru kako bi spasili dete, ali da su zakasnili.

Profimedia
 

Dečakov trener džudoa, Aleksandar Tvanba, rekao je da je Albert bio „pametan i veoma miran, da ne bi uvredio ni muvu". Bio je veoma vredan i nikada nije imao problema. Pobedio je na nekoliko takmičenja.

Istakao je i da veruje da je Albert bio u nesvesti, jer smatra da je bio dovoljno jak da na silu izađe da se probudio.

Ruski istražni komitet je saopštio: „19. maja 2023. deca su tokom svađe zatvorila dečaka u šupu, zaključala šupu spolja i zakucala vrata. Zatim je izbio požar. Prema preliminarnim nalazima, izbio je unutar šupe. Deca nisu mogla da otvore vrata i zatražila su pomoć. Kada je stigla pomoć, telo dečaka je pronađeno u zapaljenoj šupi“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike