Policajac upotrebio elektrošoker na dementnoj starici! Žena završila u bolnici

21.05.2023

08:10

0

Policija je pozvana da interveniše kako bi oduzela nož jednoj štićenici

Policajac upotrebio elektrošoker na dementnoj starici! Žena završila u bolnici
Copyright Profimedia

Policija Australije upotrebila je elektrošoker na 95-godišnjoj dementnoj ženi, štićenici doma za starija lica, koja je nakon incidenta hospitalizovana sa "neizvesnom vitalnom prognozom".

Štićenica doma za starija lica Kler Nouland hospitalizovana je u kritičnom stanju nakon što ju je policajac pogodio elektrošokerom tokom intervencije koja je zaprepastila Australijance i svetsku javnost, prenosi portal BFMTV.

Policajci su pozvani u starački dom u Novom Južnom Velsu kako bi oduzeli nož jednoj štićenici, navodi se u saopštenju policije.

Policajci tvrde da su nagovarali Kler Noulend da odbaci nož, ali je ona išla ka njima "sporim koracima, koristeći hodalicu", što je navelo jednog od njih da je upuca elektrošokerom.

Australijski senator Dejvid Šubridž zahtevao je da se javnosti prikaže video snimak policijske intervencije, ali u saopštenju policije se navodi da snimci ove intervencije neće biti javno objavljeni.

Karen Veb, predstavnica lokalne policije, obećala je da će istraga koju će voditi odeljenje za ubistva državne policije i nadgledati komisija za sprovođenje zakona, biti sprovedena u skladu sa "propisanom procedurom".

Kler Nouland ima veliki porodicu i čak 24 unučadi i 31 praunuče, izjavila je Varen Veb i potvrdila da je razgovarala sa porodicom u bolnici u kojoj je hospitalizovana Noulandova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike