Osam vagona iskočilo iz šina na Krimu! Pre incidenta odjeknula eksplozija? (VIDEO)

18.05.2023

10:10

0

Operater pruge je okrivio „mešanje trećih strana“ za iskakanje iz šina

Osam vagona iskočilo iz šina na Krimu! Pre incidenta odjeknula eksplozija? (VIDEO)
Železnička nesreća - Copyright Printscreen Twitter/paolobucci68

Železnički saobraćaj je privremeno obustavljen između krimskih gradova Simferopolj i Sevastopolj nakon što je osam vagona sa žitom iskočilo iz šina, izjavio je u četvrtak regionalni lider Sergej Aksjonov. Neki mediji su izvestili da je poremećaj izazvan sabotažom, dok je na Telegram kanalu Baza, koji je povezan s ruskim bezbednosnim službama, objavljena informacija o eksploziji na železničkoj pruzi.

Zvaničnici Krima rekli su da rusko ministarstvo saobraćaja raspoređuje rezervne autobuse za opsluživanje putnika u vozu. Aksjonov je saopštio da se incident dogodio ispred Simferopolja i da nije izazvao nikakve povrede, ali nije ponudio više detalja.

 

 

Operater pruge je okrivio „mešanje trećih strana“ za iskakanje iz šina. Nepotvrđeni medijski izveštaji kažu da su lokalni stanovnici dojavili policiji da su videli sumnjivog čoveka u toj oblasti pre nego što se incident dogodio. Svedoci su navodno čuli snažnu eksploziju pre iskakanja iz šina.

 

 

Predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov rekao je da je nesreću izazvala eksplozija na pruzi koju su organizovala nepoznata lica. U toku je istraga.

Novinska kuća Maš tvrdi da je eksplozija ostavila krater širok 15 metara na šinama i oštetila 50 metara pruge.

U februaru je saobraćaj vozova na Krimu bio nakratko poremećen zbog oštećenja železničke pruge u blizini Simferopolja. Regionalne vlasti su negirale da je to izazvala eksplozivna naprava, što su neki ljudi izneli na internetu, ali su priznale da deluje da incident nije slučajnost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike