Incident u Vatikanu! Muškarac automobilom probio kapiju, nije odustajao sve dok nisu počeli da pucaju u njega (VIDEO)

19.05.2023

10:06

0

Uhapšen je u dvorištu i smešten u ćeliju u malom vatikanskom zatvoru

Incident u Vatikanu! Muškarac automobilom probio kapiju, nije odustajao sve dok nisu počeli da pucaju u njega (VIDEO)
Copyright AP Photo/Andrew Medichini

U Vatikanu je nastala panika kada se muškarac automobilom probio pored obezbeđenja i kroz kapiju, da bi dospeo do centralnog dvorišta Apostolske palate. Ubrzo zatim predao se policiji, saopšteno je iz Vatikana.

Osumnjičeni se kolima probio kroz kapiju Svete Ane i stigao sve do dvorišta San Damaso, gde se nalazi Apostolska palata, dok je pripadnik Švajcarske garde hicem iz pištolja pogodio automobil.

Automobilom je upravljao muškarac star oko 40 godina, „nestabilnog duševnog stanja“, koji je na vreme sprečen da se približi zdanju na drugoj strani dvorišta u kom živi papa Franja, prenosi Rojters.

 

 

Kako se navodi, prvo je pokušao da uđe kroz kapiju preko koje se stupa na teritoriju Vatikana, ali ga je Švajcarska garda vratila nazad, a zatim je napravio pun krug automobilom, zaleteo se i probio kapiju, kao i drugi kontrolni punkt blizu zadnjeg dela bazilike Svetog Petra.

Tada je pripadnik Švajcarske garde ispalio hitac i pogodio prednji branik automobila, nakon čega je muškarac nastavio da juri napred i stigao do dvorišta San Damaso, dela Apostolske palate gde su živele prethodne pape i gde Franja i dalje održava zvanične sastanke.

Kako se navodi u saopštenju, uhapšen je u dvorištu i smešten u ćeliju u malom vatikanskom zatvoru, gde su ga pregledali lekari.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike