U kalabrijskoj luci zaplenjeno gotovo tri tone kokaina: Drogu krili u tovaru od 78 tona banana!

16.05.2023

10:27

0

Kokain je otkriven posle duge i složene potrage

U kalabrijskoj luci zaplenjeno gotovo tri tone kokaina: Drogu krili u tovaru od 78 tona banana!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici italijanske finansijske policije u pokrajini Kalabrija uz podršku Carinske uprave otkrili su u dva kontejnera 2.734 kilograma čistog kokaina koji stigao iz Gvahakile u Ekvadoru.

Koakin je bio namenjeni kupcima u Jermeniji, a trebalo je da se preuzme u gruzijskoj luci Batumi, prenosi agencija Ansa.

Kokain, koji je transportovan u rashladnim kontejnerima dugim preko 12 metara, bio je sakriven u tovaru 78 tona banana.

AP Photo/Luca Bruno
 

Operacija koja je dovela do zaplene skoro tri tone kokaina sprovedena je u koordinaciji sa direkcijom za borbu protiv mafije pokrajine Kalabrija.

- Postignut je izuzetan rezultat zahvaljujući efikasnim obaveštajnim aktivnostima, kontinuiranoj analizi i nadzoru komercijalnih linija koje preko kalabrijskih luka iz Južne Amerike prevoze robu do crnomorskih luka - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Kokain je otkriven posle duge i složene potrage, uz pomoć sofisticiranih skenera koji su isporučeni Carinskoj upravi i Finansijskoj policiji i uz pomoć policijskog psa dresiranog za otkrivanje droge.

Zaplenjeni kokain, za koju je utvrđeno da je izuzetnog kvaliteta i u savršenoj konzervaciji, doneo bi trgovcima narkoticima prihod od preko 800 miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike