"Neko je u kuhinji, a mi smo na balkonu": Erdogan se obratio svojim pristalicama - naša nacija je odlučila, ne trebaju nam novi izgovori!

15.05.2023

08:05

0

Iako konačni rezultati još nisu stigli, značajno vodimo - rekao je on

"Neko je u kuhinji, a mi smo na balkonu": Erdogan se obratio svojim pristalicama - naša nacija je odlučila, ne trebaju nam novi izgovori!
Copyright Tanjug/AP/Ali Unal

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan oko jedan sat ujutro obratio se svojim pristalicama s balkona sedišta svoje stranke AKP u Ankari.

On je na predsedničkim izborima dobio 49,35 odsto glasova, dok je glavni opozicioni kandidat Kemal Kiličdaroglu osvojio 45 odsto, pokazuju rezultati na osnovu 98,74 odsto prebrojanih glasova. 

Govor je započeo rečima "neko je u kuhinji, a mi smo na balkonu", aludirajući na svog glavnog protivkandidata Kemala Kiličdaroglua, koji je tokom izborne kampanje objavljivao snimke iz svoje skromne kuhinje.

Tanjug/AP/Ali Unal
 

- Iako konačni rezultati još nisu stigli, značajno vodimo. Još uvek ne znamo konačne zvanične rezultate, čekamo na objavu volje naše nacije. Dok čekamo na rezultate, odlučio sam da održim tradicionalni govor s balkona unapred - rekao je Erdogan.

Iako Erdogan nije uspeo pobediti u prvom krugu izbora, veruje da će pobediti u drugom.

- Naša nacija je odlučila. Ne trebaju nam novi izgovori. Videćemo volju naše nacije kad vidimo konačne rezultate - dodao je.

Tanjug/AP/Ali Unal
 

Podsetimo, Erdogan je i na ranijim izborima, na kojima je uverljivije pobeđivao, držao govor s istog balkona. 

BBC navodi da se čini da je Erdogan s balkona krenuo u kampanju za drugi krug, koristeći činjenicu da je dobio više glasova od svog suparnika u prvom krugu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike