Mask pronašao izvršnog direktora za Tviter: U narednim nedeljama žena preuzima ovu ulogu od njega

12.05.2023

14:26

0

Javnost je obavestio u tvitu u kom je bio veoma ushićen

Mask pronašao izvršnog direktora za Tviter: U narednim nedeljama žena preuzima ovu ulogu od njega
Copyright AP Foto/Benjamin Fanjoy, Archivo

Ilon Musk je u četvrtak rekao da je pronašao novog izvršnog direktora koji će preuzeti Tviter, mesecima nakon što je obećao da će se povući sa ove funkcije.

Novi izvršni direktor preuzeće ulogu u kompaniji, koja je nedavno promenila ime iz „Tviter Inc." u „X Corp.", u narednim nedeljama, rekao je Mask. Milijarder nije naveo ime, ali je „Violstrit žurnal" objavio, pozivajući se na izvore, da Linda Jakarino, šef oglašavanja NBCUniversal-a, pregovara za taj posao.

- Uzbuđen sam što mogu da objavim da imam novog izvršnog direktora za X/Tviter. Ona će početi da radi za otprilike 6 nedelja! - tvitovao je Mask.

 

 

Mask, koji je imao haotičnu vladavinu dok je bio "Glavni Tvit" od kupovine kompanije u oktobru, rekao je da će postati izvršni predsednik Tvitera i glavni tehnološki direktor, koji će nadgledati rad proizvoda, softvera i sistema.

U decembru je sproveo anketu na platformi pitajući korisnike da li bi trebalo da se povuče sa mesta generalnog direktora Tvitera, što se završilo tako što je većina korisnika glasala potvrdno. Nakon toga naglasio je da će se pridržavati rezultata ankete, ali je kasnije odustao od toga, rekavši da će to uraditi „čim pronađe nekog dovoljno glupog da preuzme posao!“

Musk se suočio sa kritikama zbog niza promena politike na Tviteru, koje su često dolazile bez jasnog opravdanja i koje su izazivale zabrinutost zbog uticaja na korisnike Tvitera.

Profimedia
 

Takođe je pokušavao da ubedi oglašivače da se ponovo pridruže platformi, nakon što su mnogi pobegli zbog zabrinutosti povodom govora mržnje na platformi, masovnih otpuštanja u Tviteru i pitanja o budućnosti kompanije. Istovremeno, on je pokušao da naplaćuje plavu verifikacionu oznaku, ali se čini da do sada nije imao uspeha u tome.

Mask, koji vodi ili je uključen u brojne druge kompanije, uključujući Teslu, takođe se suočio sa kritikama Teslinih akcionara koji su zabrinuti da ga Tviter ometa.

Čak i dok se Mask priprema da se povuče sa uloge izvršnog direktora, verovatno će zadržati značajnu kontrolu nad budućim pravcem kompanije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike