Tviter uvodi novinu koja se neće baš svima dopasti: Zbog ovoga će broj pratilaca početi da vam opada

09.05.2023

12:36

0

Otkako je kupio platformu krajem oktobra za 44 milijarde dolara, američki milijarder je najavio masovna otpuštanja i promene

Tviter uvodi novinu koja se neće baš svima dopasti: Zbog ovoga će broj pratilaca početi da vam opada
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Susan Walsh, File

Ilon mask je u ponedeljak najavio da će s Tvitera ukloniti sve naloge koji su već nekoliko godina neaktivni, uz objašnjenje da mu je cilj da unapredi platformu.

Prema politici Tvitera, korisnici treba da se prijave na svoj nalog najmanje jednom mesečno kako bi izbegli trajno uklanjanje zbog duže neaktivnosti.

- Uklanjamo naloge koji nisu bili aktivni godinama, tako da ćete verovatno primetiti da vam broj pratilaca opada - upozorio je šef društvene mreže u tvitu.

Otkako je kupio platformu krajem oktobra za 44 milijarde dolara, američki milijarder je najavio masovna otpuštanja i promene. Analitičari kažu da su mnogi oglašivači napustili sajt i aplikaciju, a nova formula za pretplatu na "Twitter Blue" nije dovoljna da nadoknadi toliki gubitak prihoda.

Mađutim, šef Tesle i Spejseksa nastavlja da ostvaruje svoj plan, ohrabren povratnim informacijama koje dobija od korisnika.

- Naporno radimo na tome da Tviter bude što interesantniji… Kako se danas može porediti sa pre šest meseci - pitao je on u anketi održanoj u nedelju.

Oko 46 odsto od 1,5 miliona koji su glasali odgovorilo je "bolje", a 38 odsto "gore".

Prema podacima istraživačke kompanije "Insajder Intelidžens", prihodi Tvitera će ove godine pasti za još 28 odsto jer "oglašivači ne veruju Masku".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike