Žena greškom uhapšena na krunisanju kralja Čarlsa: U pritvoru provela 13 sati, niko nije hteo da je čuje

12.05.2023

16:24

0

Propustila je celu ceremoniju jer se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme

Žena greškom uhapšena na krunisanju kralja Čarlsa: U pritvoru provela 13 sati, niko nije hteo da je čuje
Copyright Printscreen Youtube/Sky News

Žena koja je došla da uživo prati krunisanje britanskog kralja Čarlsa III greškom je uhapšena kada ju je policija pomešala sa demonstrantima koje je privela u vreme ceremonije.

Alis Čejmbers (36) završila je sa lisicama na rukama i provela je 13 sati u pritvoru pošto su je uhapsili misleći da je pripadnica pokreta "Samo zaustavite naftu", koji je održavao protest u blizini tržnog centra pored kog je prolazila kraljeva povorka.

Arhitektkinji su uzeti otisci prstiju i ispitana je u policijskoj stanici, a povodom incidenta oglasila se i policija koja je saopštila da pokušava da utvrdi sve detalje događaja.

Kako je Čejmbersova ispričala britanskim medijima, umesto da prati krunisanje, sate je provela s lisicama na rukama u policijskom kombiju, uzalud pokušavajući da policajcima objasni situaciju.

- Samo sam sedela i čekala da počne krunisanje. Zatim sam shvatila da je policija uletela i stavila lisice grupi ljudi. Pokušala sam da kažem sve što sam mogla da bih objasnila da nisam deo te grupe, ali ništa nije moglo da se kaže što bi ih uverilo u to. Dala sam im svoje podatke, pokazala im ličnu kartu, ali je delovalo da ništa ne pomaže - rekla je Čejmbersova.

 

 

Tek posle krunisanja uspela je da dopre do pripadnika organa reda, koji su se šokirano pogledali kad su shvatili da su uhapsili pogrešnu osobu.

Gospođa Čejmbers, koja je poreklom iz Australije, ali živi u Londonu, puštena je iz pritvora bez ikakvih daljih radnji i u potpunosti je propustila proslavu krunisanja.

Optužila je policiju da "upire prstom", dok je portparol Meta krivicu svalio na službenika koji ju je uhapsio.

Printscreen Youtube/Sky News
 

- Službenik koji ju je uhapsio bio je iz policije Linkolnšira i žalba je stoga prosleđena relevantnim organima. Pomoći ćemo u istrazi pružanjem svih bitnih informacija koje su im potrebne - istakao je portparol.

Policija je bila posebno oprezna u vreme krunisanja, pa su tako pre početka ceremonije uhapšeni i vođa grupe Republika i pet drugih demonstranata.

Ukupno 64 osobe su uhapšene u Londonu tokom policijske operacije u vreme krunisanja. Policija je saopštila da je njih 52 pritvoreno zbog bezbednosne zabrinutosti. Do sada su optužene četiri osobe.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike