Hrvatica rodila dete i ostavila ga u vinogradu u Mađarskoj! Tvrdi da nije znala da je trudna!

09.05.2023

23:59

0

Autor: M.M.

Tužilaštvo je zatražilo zatvorsku kaznu od godinu dana

Hrvatica rodila dete i ostavila ga u vinogradu u Mađarskoj! Tvrdi da nije znala da je trudna!
Mađarska policija - Copyright Profimedia

Podignuta je optužnica protiv 32-godišnje Hrvatice koja je prošlog juna, tokom rada u jednom vinogradu u Mađarskoj, rodila dete i ostavila ga.

Ona se tereti da je u stanju velikog duševnog šoka bebu ostavila u žbunju i nije mu pružila negu koja mu je bila neophodna za preživljavanje. Tužilaštvo je zatražilo zatvorsku kaznu od godinu dana.

Osumnjičena, za koju je psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno da je nižih intelektualnih sposobnosti, branila se izgovorom da nije znala da je trudna i da bi otišla u bolnicu da je znala da će roditi bebu, prenosi Jutarnji list.

Ona je rekla da je tokom rada u vinogradu osetila bol, pa je morala da ide u toalet, međutim, uhvatila je nesvestica i ne seća se porođaja ni deteta. Kada se vratila u vinograd, radnici su primetili da je krvava i odveli su je u bolnicu u Osijek gde je ustanovljeno da se porodila.

Pregledom tog područja policija je kasnije pronašla žensko novorođenče u teškom stanju i beba je hitno prevezena u bolnicu, ali preminula dan kasnije.

Mađarska policija na svojoj Fejsbuk stranici objavila je da je beba umrla uprkos brzoj i stručnoj nezi.

- Naš je posao ne samo fizički, nego neretko i psihički zahtevan. Pogotovo kad uz svu tu našu borbu i odlučnost na kraju izgubimo, a bili smo toliko blizu da spasimo život. Žena sa hrvatskim državljanstvom, koja je dete rodila u Mađarskoj i ostavila ga u vinogradu i onda pobegla u Osijek, prekasno se pokajala i ispričala užasnu priču našim hrvatskim kolegama - rekli su iz mađarske policije.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike