Zelenski objasnio zašto nosi pištolj: "Bila bi sramota da su me Rusi uhvatili"

30.04.2023

10:05

1

Autor: N.P.

"Znam da pucam", poručio je Zelenski

Zelenski objasnio zašto nosi pištolj: "Bila bi sramota da su me Rusi uhvatili"
Copyright Profimedia

Ukrajinski predsednik, Vladimir Zelenski, izjavio je da bi se njegovi saradnici i on borili do smrti nego da dozvole da budu zarobljeni, a onda je otkrio da uvek nosi pištolj sa sobom.

- Znam da pucam - rekao je kanalu "1+1".

Na pitanje da li je naoružan da bi mogao da se upuca u slučaju da ga zarobe, odgovorio je: "Ne, ne, ne... Ne služi pištolj za to, nego da uzvratim".

Zelenski je napomenuo da bi "bila sramota" da su ga zarobile ruske snage, misleći na prve dane rata u Ukrajini. Kada je ruska vojska ušla u Ukrajinu u februaru 2022. godine, ukrajinski zvaničnici su tvrdili da su Rusi pokušali da se infiltriraju u Kijev i upadnu u predsedništvo.

Stefan Rousseau/pool photo via AP
Vladimir Zelenski

- Mi ne bismo bili ovde da su ušli unutra. Niko ne bi dozvolio da bude zarobljen jer smo imali veoma dobro pripremljenu odbranu... Bili bismo tamo do kraja - rekao je.

Ukrajinski lider je kazao da su mu pojedini zapadni zvaničnici preporučili da napusti Kijev, ali je on, navodno, odbio da se ukrca na američki evakuacioni let.

Međutim, britanski "Tajms" je pisao da je Zelenski sa saradnicima, navodno, skoro dva meseca bio u bunkeru, umesto planirane dve nedelje. Tajnost koja je obavijala bunker je bila tolika da su oni, koji su se tamo pridružili predsedniku, morali da potpišu posebni ugovor o neotkrivanju podataka i bilo im je zabranjeno da otkrivaju bilo koje detalje o dizajnu, lokaciji i drugim odlikama skloništa, pa čak i da odaju kakvu su hranu tamo dobili.

Podsetimo, bivši izraelski premijer, Naftali Benet, rekao je jednom prilikom da mu je ruski lider Vladimir Putin navodno obećao da neće ubiti Zelenskog.

- Znao sam da je Zelenski u bunkeru - naveo je Benet. Čim je Zelenskom preneo da mu život nije u opasnosti, dva sata kasnije je Zelenski otišao u svoj kabinet i slikao selfi uz koji je objavio "da se  ne plaši".

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike