Turska zatvorila vazdušni prostor za jermensku avio-kompaniju!

30.04.2023

08:08

0

Odluka turskih vlasti doneta bez prethodnog obaveštanja, čime su avio-kompanija i njeni putnici dovedeni u neprijatnu situaciju

Turska zatvorila vazdušni prostor za jermensku avio-kompaniju!
Zagađenje - Copyright Profimedia

Turske vlasti su bez prethodnog upozorenja zatvorile svoj vazdušni prostor sa niskotarifnu jermensku avio-kompaniju ''FlyOne Armenia''.

"Iz nama neshvatljivih razloga i bez ikakvog vidljivog osnova, turske vazduhoplovne vlasti su poništile dozvolu koju su ranije izdale avio-kompaniji FlyOne Armenia da obavlja letove u Evropi, kroz turski vazdušni prostor", rekao je za agenciju Armenpres Aram Ananjan, predsednik kompanije FlyOne, prenosi Rojters.

On je naveo da je odluka turskih vlasti doneta bez prethodnog obaveštanja, čime su avio-kompanija i njeni putnici dovedeni u neprijatnu situaciju.

FlyOne Armenia, podružnica moldavske avio-kompanije FlyOne, počela je da radi u decembru 2021. godine. Turska nije imala diplomatske ili komercijalne veze sa Jermenijom od 1990-ih godina.

Dve nacije su u sukobu prvenstveno zbog toga što Jermenija tvrdi da je Otomansko carstvo sprovelo genocid nad milion i po Jermena 1915. godine, što zvanična Ankara poriče.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike