Taker Karlson se oglasio prvi put posle otkaza, pa potkačio obe američke partije (VIDEO)

27.04.2023

09:55

0

Autor: N.P.

Prema njegovim rečima, razgovor o bitnim temama nije dozvoljen u američkim medijima

Taker Karlson se oglasio prvi put posle otkaza, pa potkačio obe američke partije (VIDEO)
Karlson je vodio najgledaniji program na kablovskoj TV u SAD - Copyright Twitter/Tucker Carlson

Taker Karlson, popularni američki voditelj kome je televizija Foks njuz ove nedelje dala otkaz, oglasio se prvi put posle nestanka sa TV ekrana, kritikujući političare iz Vašingtona.

U snimku objavljenom na Tviteru, Karlson je optužio političke lidere obe stranke da sprečavaju debate i ućutkuju medije koji raskrinkavaju korupciju ili otkrivaju istinu.

- Kada se malo odmorite od medija, shvatite koliko je glupa većina debata na televiziji. Potpuno su nebitne. Ništa ne znače. Nećemo ih se ni sećati za pet godina.

Istovremeno, i to je zaista neverovatno, o nesporno važnim temama, onim koje definišu našu budućnost, uopšte se ne govori, o ratu, građanskim slobodama, novim naučnim dostignućima, korporativnoj moći, prirodnim resursima... Kada ste poslednji put slušali pravu raspravu o ovim pitanjima? - upitao je Karlson.

Prema njegovim rečima, razgovor o tim temama nije dozvoljen u američkim medijima.

- Obe političke partije i njihovi donatori su postigli konsenzus o tome šta im ide u korist i aktivno rade na tome da zaustave svaku debatu o tome. Odjednom, SAD sve više izgledaju kao jednopartijska država - dodao je.

Karlson u svom obraćanju nije pominjao svog nekadašnjeg poslodavca.

Podsetimo, voditelj je otpušten u ponedeljak, a na Foks njuzu je radio proteklih 11 godina. Njegova emisija "Tucker Carlson Tonight" u proseku je imala 3,32 miliona gledalaca što je bio najgledaniji program na kablovskoj televiziji.

AP Photo/Richard Drew, File
Karlson je na Foks njuzu radio proteklih 11 godina

Inače, njegov odlazak je objavljen nekoliko dana nakon što je Foks njuz postigao nagodbu u tužbi koju je protiv te mreže podnela kompanija "Dominion",  proizvođač mašina za glasanje.

Foks njuz je morao da plati 787 miliona dolara, a prema određenim informacijama je čelnik televizijske mreže, Rupert Mardok, sam naložio da se Karlson otpusti. Naime, "Dominion" je tvrdio da je njihovo poslovanje ugroženo nakon što je Foks njuz plasirao priču da su njihovi uređaji namešteni tako da glasanje ide u korist Donalda Trampa, tokom predsedničkih izbora 2020. godine.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike